Emekliye 29 Ekim'de 5000 TL ödenecek mi? Geçtiğimiz yıl ödeme yapılmıştı

Emekliye 29 Ekim'de 5000 TL ödenecek mi? Geçtiğimiz yıl ödeme yapılmıştı
Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda milyonlarca emekliye yapılan 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi, emekliler arasında memnuniyetle karşılanmıştı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyeleri arasında büyük beğeni toplayan bu uygulama, emeklilerin geçim sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmiş ve onlara moral olmuştu.


Bu yıl da emekliler, benzer bir ikramiye ödemesinin yapılmasını talep ediyor.

29 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı şerefine emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi kararı alan hükümet, bu hamlesi ile emeklilerin seyyanen zam talebinin önüne geçmeyi hedeflemişti.

Temmuz ayında yapılan artışla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 24,73 olurken, en düşük emekli maaşı ise yüzde 25 artırılarak 12 bin 500 TL seviyesine çekildi. Türkiye'deki yüksek enflasyon karşısında bu maaşların yetersiz olduğunu belirten emeklilerin itirazı devam ederken, iktidarın emekliye yeni bir 'sus payı' düzenlemesi yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Milyonlarca emekli, artan hayat pahalılığı karşısında bir nebze nefes alabilmek için geçtiğimiz yıla benzer şekilde 29 Ekim'de bir ek ikramiye kararı alınmasını beklerken, iktidarın kafasındaki emekli planı ortaya çıktı.

10 Ekim 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve Kasım ayında hesaplara yatırılan 5 bin TL'lik ikramiye uygulaması bu yıl tekrarlanmayacak. Bir defaya mahsus olmak üzere kararlaştırılan uygulamanın ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni adımlara kapıyı tamamen kapattığı öğrenildi.

Emekli ve asgari ücretli için yapılacak zam oranının yeni yıl için olabildiğinde düşük tutulacağı bir plan üzerinde çalışan hükümetin, emekliye herhangi bir ek ödeme yapma ihtimali ise bulunmuyor. Ankara kulislerinden paylaşılan haberlere göre, ekonomi yönetiminin talepleri doğrultusunda seyyanen zam tartışmalarının ve ek ikramiye söylentilerinin yıl sonuna kadar kesinlikle gündeme getirilmemesi kararı alındı.

Kaynak: Gerçek Gündem

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar