Bakanlıktan yeni karar. Emekliler tek kuruş ödemeyecekler

Bakanlıktan yeni karar. Emekliler tek kuruş ödemeyecekler
Emekliler için artık tamamen ücretsiz. Maaşları 12 bin 500 TL olan ve geçim sıkıntısı yaşayan emekliler için bakanlık yeni bir karar aldı. Emeklilerden ücret almayacaklarını ve emeklilerin o hizmetten ücretsiz yararlanacağı açıklandı. İşte detaylar.

Emekliler, beklediği zammı alamadı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesi, milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı. Emekliler, asgari ücretten bile düşük olan maaşlarının yükseltilmesi için çağrıda bulunuyor.

Bakanlık, emekliler için bir adım atarak artık ücretsiz olduğunu duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, X hesabından yaptığı duyuruda "Emeklilerimiz için yeni bir müjde!" diyerek aldıkları yeni kararı duyurdu. Buna göre, emeklilerden şezlong ve şemsiye parasının alınmayacağı bildirildi.

62a2f711470a9b1888b90e10.jpg

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle:

"Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak."

SİNEMAYI DA ÜCRETSİZ YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde benzer bir duyuru yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ile sinema biletlerinde emeklilere yüzde 30 indirim yapılmasını öngören bir protokol imzalamıştı. Emekliler, bu anlaşma ile yüzde 30 indirimli sinema bileti hakkından yararlanmaya başlamıştı.

( Kaynak : Gerçek Gündem )

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar