Hakiki köy tarhanası böyle pişiriliyor. İşte lezzetine hayran kalacağınız tarif

Hakiki köy tarhanası böyle pişiriliyor. İşte lezzetine hayran kalacağınız tarif
Hazırladığınız bu tarhana ile kışın en soğuk günlerinde bile sıcacık bir çorba yapabilirsiniz.

Köy tarhanası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıcacık bir çorba olarak sofralarımızı süsler. Ancak gerçek köy tarhanasının lezzeti, doğru malzemelerle ve özenle yapıldığında ortaya çıkar. İşte size, geleneksel yöntemlerle hazırlanan hakiki köy tarhanası tarifi:

Tarhana çorbası geleneklerimizin içinde yer alan ve her evde yazdan hazırlanarak imal edilen bir gıdadır. Kış boyu soframızdan eksik olmayan oldukça yararlı bir içeriğe sahip çorbadır. Her yörede farklı katkı maddeleriyle de özgünleştirilir. Klasik tarhana çorbası nasıl yapılır sizlerle paylaşalım.

Tarhana Çorbası Malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Tarhana Çorbası Hazırlanışı:

3 yemek kaşığı tarhana 1 bardak suyla bir kapta, 1 saat ıslatılır.

Bir tencerede yağ, salça ve nane biraz karıştırılır ve üzerine ıslatılmış tarhana eklenir.

Üzerine 4 su bardağı su eklenir ve tuzu atılarak devamlı karıştırılmak suretiyle bir iki taşım kaynamadan sonra ocaktan alınır.

hq720.jpg

Servise hazırdır. Afiyet olsun!

Tarhana Çorbasının Faydaları

Tarhana çorbası, sağlıklı ve besleyici bir yemek olarak bilinir. İçeriğinde bulunan yoğurt, un, sebze ve baharatlar sayesinde vücuda birçok fayda sağlar. Özellikle probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemi için faydalıdır. Ayrıca içeriğinde bulunan protein, lif ve vitaminler ile vücuda enerji verir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarhana çorbası, özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirir. Bu nedenle düzenli olarak tüketildiğinde vücut için birçok fayda sağlayan bir besindir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar