Haşlanmış patatesi soymak artık çok kolay! Haşlama suyuna bir kaşık eklemek yetiyor

Haşlanmış patatesi soymak artık çok kolay! Haşlama suyuna bir kaşık eklemek yetiyor
Haşlanmış patatesleri soymak artık bu basit tüyo sayesinde çok daha kolay ve pratik hale geldi.

Bu yöntem sayesinde patatesin kabuğu suyun içinde hafifçe yumuşar ve kolayca soyulabilir hale gelir. Böylece zaman kaybetmeden patatesleri soymak mümkün olur. Ayrıca, bu yöntem patatesin besin değerini de korumasına yardımcı olur.

Haşlanmış patatesi soymak teknikleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Haşlanmış patatesi sudan çıkarınca soymak biraz zaman alabiliyor. Fakat bu yöntem ile kendiliğinden kolayca soyulacak. Aşçılar uyguladıkları yöntemi açıkladılar. Haşlanmış patatesi haşlamadan önce suyuna bir kaşık eklediğiniz de işiniz çok kolaylaşacak. İşte o teknik.

HAŞLANMIŞ PATATESİN KABUĞUNU PRATİK SOYMA TEKNİĞİ

Patatesleri haşlamadan önce üzerine bir kaç çizik atın. Kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlayacaktır. Daha sonra patatesleri iyice haşladıktan sonra soğuk suya koyun. Kabukları sıcakken soymak oldukça zor olacaktır. Bu sebeple soğuduğunda daha kolay soyulacaktır. Haşlandıktan sonra bir havlu ya da eldiven ile soyun. Kabukları sıcakken de soyulabilir fakat eliniz yanabilir. Bu sebeple eldiven önerilmektedir.

Patateslerin daha hızlı soyulması için yapılması gereken püf nokta ise patatesleri haşladıktan sonra su ve buz dolu bir kapta 5 10 saniye kadar bekletin. Daha sonra elleriniz ile ovuşturarak kabuklardan kurtulabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise haşlama suyuna bir kaşık tuz eklemek olacak. Patates haşlarken suyuna uz atılarak daha hızlı soyulmasını sağlayacaksınız. Bu şekilde zamandan tasarruf edeceksiniz. Kaynamayı hızlandırmak için haşlama suyuna bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin. Tuz eklediğiniz de hem patates daha lezzetli olacak hem de daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar