Kan Grubunuz Negatif mi Pozitif mi? Aralarındaki fark o detaya yol açıyor
Tıp dünyasında kan grupları, acil durumlarda hayati öneme sahip olmalarının yanı sıra, insan sağlığı üzerinde farklı etkilere sahip oldukları bilinmektedir. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar, kan gruplarının insanların zeka seviyeleri üzerinde de etkili olabileceğini ortaya koymaktadır.
Bulunulan çevre, alınan eğitim ve çok sayıda çevresel faktör, insanların zeka seviyeleri üzerinde belirleyici rol oynayabiliyor.
Bütün bu maddelere karşın yapılan araştırmalar, insanların zekalarının önemli bölümünü kalıtımsal yollar ile ebeveynlerinden miras aldıklarını gösteriyor. İnsanların doğuştan sahip olduğu özellikleri inceleyen ve bunları zekaları ile ilişkilendiren son araştırmada ise, kan grupları ile IQ seviyeleri arasındaki bağlantı mercek altına alındı.
BU KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER DAHA ZEKİ
8 milyarın üzerinde insanın yaşadığı dünyada her kan grubundan milyonlarca dahi insan bulunuyor olsa da, araştırmaya katılan insanların zeka ortalaması dikkate alındığında bazı kan gruplarının diğerine üstünlük sağladığı anlaşıldı. Geçtiğimiz yıllarda Japonya'da yapılan araştırmalarda kan gruplarına göre farklı karakteristik özellikler atfedilirken, hazırlanan son araştırma raporunda kanımızın Rh değerine göre zeka seviyemizde değişiklikler olabileceği belirtildi.
Bir başka deyişle, kan grubumuzun pozitif ya da negatif olması, zeka seviyemiz hakkında öncü bir mesaj olabilir. Peki hangi grubun mensupları diğerlerine kıyasla daha zeki?
Kırmızı kan hücrelerimizde Rh0(D) isimli antijeninin varlığına göre kanımız pozitif ya da negatif olarak belirlenir. Kırmızı kan hücreleri bu antijeni içeren kişiler Rh+ yani pozitif, olmayanlar ise Rh- yani negatif olarak sınıflandırılır.
NEGATİF KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER DAHA ZEKİ
Dünya üzerinde yaşayan insanların büyük bölümü 'pozitif' kan gruplarına sahip. Türkiye'de ve dünyada en yaygın olan kan grubu A rh+ olurken, incelemeler pratik ve kavramsal zeka seviyelerinin negatif kan gruplarında belirgin şekilde daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
Kaynak: Gerçek Gündem
Kaynak:Haber Merkezi