Ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! 15 TL ödemeyene 12 Bin TL ceza kesilecek

Ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor!  15 TL ödemeyene 12 Bin TL ceza kesilecek
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda belirlenen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, sürücülerin 31 Aralık 2024 tarihini işaret ederek önemli bir uyarı yaptı. Tüm ehliyet sahiplerini ilgilendiren uyarının detayları belli oldu.

Kamusonhaber'deki habere göre; Bakanlıktan yapılan uyarıya göre 26 yaşını geçmiş olan sürücüler, eski tip ehliyetlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemezlerse, trafiğe çıkmaları yasaklanacak ve 12 bin 978 TL para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, belirtilen süre içinde ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin trafikten men edileceği ve yeni yıl itibarıyla eski tip ehliyetle trafiğe çıkmanın 12 bin 978 TL ceza ile sonuçlanacağı vurgulandı.


Son zamanlarda, yetkililerin sık sık yaptığı uyarılar nedeniyle nüfus müdürlüklerine ehliyet yenileme talepleri artmış durumda. Milyonlarca sürücü, eski tip ehliyetlerini yenilemek için gerekli belgelerin neler olduğunu merak ediyor.

Ehliyet yenileme süreciyle ilgili Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için izlenmesi gereken adımlar ayrıntılı olarak anlatıldı. Yenileme işlemi için 15 TL'lik bir ücret ödenmesi gerekiyor ve gerekli belgeler arasında şunlar yer alıyor;


Kimlik Belgesi
Sürücü Sağlık Raporu
Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden de temin edilebilir.)
Ayrıca, ehliyet 15 TL yenileme ücretinin ödendiğine dair banka dekontunu da yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar