Erdoğan sinyali verdi bakanlıklarda değişim tartışmaları başladı: Milli Eğitim Bakanlığı için yeni bir isim ortaya atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis yasama yılı açışından itibaren attığı adımlar söylediği sözler gündem belirlemeye devam ediyor.

Yeni yasama yılı açılışında 'iç cephe' vurgulu konuşması sonrası Devlet Bahçeli’nin DEM Partili vekillerle tokalaşması ve aynı gece “Dünyada barış istiyorken Türkiye’de de barışı sağlamak gerek” sözleri üzerine başlayan ‘yeni çözüm süreci’ tartışmaları gündemde bir hayli yer kapladı.

Türkiye’de siyaset bu yeni durumu konuşurken olağan kongre için süreç yürüten AK Parti’de Erdoğan kabine değişikliği için sinyal verdi.

Arnavutluk ve Sırbistan’a yaptığı ziyaretlerin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, teşkilatlarda bir yenilenme süreci yaşandığını vurgulayarak bu yenilenmenin kabineyi de etkileyebileceğini ifade etti.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine kulislerde isimler de konuşulmaya başlandı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Adalet ve İçişleri Bakanlığı arasında son dönemde artan suç dosyaları nedeniyle bir gerilim yaşandığını aktarmıştı.

İçişleri Bakanlığı suçluları yakaladıklarını ancak yargının serbest bıraktığını vurgulaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u kızdırdığı iddia edildi.

Erdoğan bakanları uyardı iddiası

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasındaki uyuşmazlık nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanları “Ya ikinizi birden ya da ikinizden birini görevden alacağım” diyerek uyardığı iddia edildi.

Öte yandan Nuray Babacan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hedefte olan isimler arasında olduğunu aktardı.

Yusuf Tekin’in yerine kim geçecek?

Hal böyle olunca bahse konu bakanlıklar için belirlenecek isimler de tartışılmaya başlandı. Bazı AKP’li yetkililer bu isimlerin tam netleşmediğini ifade etse de son dönemlerin bürokraside parlayan yıldızı Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun ismi Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyor.

Aydoğdu, bakanlığa yabancı bir isim de sayılmaz. Vali olarak atanmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Aydoğdu’nun ismi bakanlık koltuğu için Nisan ayında da geçmiş ancak bu bilgi yalanlanmıştı.

Öte yandan İçişleri Bakanı’nın da değişeceği söylentileri güçleniyor. Özellikle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile arasında yaşanan gerilimden dolayı Bakan Ali Yerlikaya’nın görevden alınacağı ifade edilenler arasında.

Etkileri tartışılsa da AK Parti içinde Yerlikaya’nın yerine Süleyman Soylu’nun gelmesini isteyen bir grup bulunuyor. Yerlikaya’nın görevi süresinde Soylu ile yarıştırılması da bu grubun bir etkisi.

Bakanlıklarda yaşanan değişimlerin sonuçları nasıl olur bilinmez ancak bakanlar arasında kimin koltuğunu kaybedeceği korkusu yaşandığı kesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tolga Balcı Arşivi