Ortanca çiçeği nasıl bakılır? Ortanca çiçeği bu tüyolarla çok daha hızlı gelişiyor ve solmuyor

Ortanca çiçeği nasıl bakılır? Ortanca çiçeği bu tüyolarla çok daha hızlı gelişiyor ve solmuyor
Ortanca çiçeği, bu bakım ipuçlarına dikkat edildiğinde daha hızlı gelişir ve solmaz. Doğru bakım ile uzun süreler boyunca göz alıcı çiçekleriyle bahçenizi süsleyebilirsiniz.

Ortanca çiçeği, göz alıcı renkleri ve zarif görünümü ile ev ve bahçe dekorasyonunda sıkça tercih edilen bir bitkidir. Ancak ortanca çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için doğru bakımın yapılması oldukça önemlidir. İşte ortanca çiçeği bakımı hakkında bilmeniz gereken ipuçları:

Ortanca kaç günde bir sulanır?

Dünyanın pek çok alanında yetişme imkanı olan ortanca Türkiye'de de uygun ortamlar sağlandığı zaman yaşamın içinde aktif bir şekilde rol oynayabilir. Ortancanın yaşama tutunabilmesi için en gerekli olan temel koşullar arasında su gereksinimi karşılamak bulunur. İklim koşulları dikkate alınarak sulanması gereken ortancanın yaz aylarında haftada iki kez kış aylarında ise haftada bir kez olmak üzere sulanması için bir rutin oluşturulması gerekir. Birçok çiçek türünde olduğu gibi ortanca da su aracılığıyla can bulan ve düzenli bir şekilde su takviyesi ile sağlığını koruyabilen bitkilerden biridir. Bu sebepten dolayı hava koşulları göz önünde bulundurularak düzenli bir şekilde sulanması gerekir. Her çiçekte olduğu gibi "Ortanca çok su ister mi?" sorusu bu bitki içinde oldukça merak edilir ve araştırılır. Ortanca çiçeği haftalık olarak suya ihtiyaç duyar. Bu su ihtiyacı yaz aylarında artarken kış aylarında azalır.

hq720-001.jpg

Ortanca çiçeği nasıl sulanır?

Hemen her çiçekte olduğu gibi ortanca çiçeği de düzenli bir şekilde sulanması gereken çiçekler arasında yer alır. Ortanca çiçeği sulanırken belirli unsurlara dikkat edilerek sulanması gerekir. Çiçeği sularken takviye edilen suyun çiçeğin hemen her bölümüne ulaşması oldukça önemlidir. Ayrıca ortanca bitkisinin gün ve saat olarak birebir aynı rutinlerle ve aynı su miktarıyla sulanması da önemli konulardan biridir. Bunun yanı sıra ortanca sulanırken sulamadan sonra saksının tabanında su kalmamasına da özen gösterilmesi gerekir. Eğer bu işlem gerçekleştirilmez ise toprak içerisinde haşereler oluşmaya başlayabilir.

Kaynak: mynet.com, youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar