Aslında hurmayı hep yanlış yemişiz. İşte hurmanın en sağlıklı ve en lezzetli hali

Aslında hurmayı hep yanlış yemişiz. İşte hurmanın en sağlıklı ve en lezzetli hali
Hurma yerken bilmeniz gerekenler.

Hurma, genellikle Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde yetişen, besleyici özellikleriyle bilinen bir meyvedir. İçerdiği birçok vitamin, mineral ve lif ile sağlık için pek çok faydası bulunmaktadır.


Hurma, özellikle sindirim sistemi sağlığına olumlu etkileriyle bilinir. Lif açısından zengin olması sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu önler. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

DOĞAL ÖDEM SÖKÜCÜ

Hurmanın doğal bir ödem sökücü olduğu ortaya çıktı. Bugüne dek çok sayıda kişinin bilmediği bir sırrı vereceğiz.

4.jpg

Bir bardak su içerisine dört adet hurmayı ekleyin. Ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin.

Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır.

Hurmayı bu şekilde tüketirseniz midenize de büyük faydaları bulunmaktadır. Midedeki yangıyı kaldırdığı gibi aynı zamanda da kabızlık ve hazımsızlığı da önleyecektir.

Hurmayı ayrıca sadece Ramazan aylarında değil normal zamanlarda da tüketmeniz gerekmektedir. Hurma en faydalı besinlerden biri olduğu gibi cilt güzelliğinde de önemli rol oynamaktadır.

GÜNDE KAÇ TANE YENİLMELİ?

Hurma tüketmek için herhangi bir sayı yoktur. Ancak 6 ya da 7'den fazla hurma tüketmeniz önerilmez. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi çok fazla hurma tüketmekte zararlı olabilir.

Ayrıca hurmayı yoğurtla da karıştırıp yerseniz bu da sağlık açısından çok doğru bir seçenek olacaktır.

Kaynak: gazetepencere.com, kisadalga.net, youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar