Kışlık enginar nasıl saklanır? İşte enginarın 1 yıl yıl boyunca bozulmasını önleyen tüyo

Kışlık enginar nasıl saklanır? İşte enginarın 1 yıl yıl boyunca bozulmasını önleyen tüyo
Bu pratik tüyoları uygulayarak, kışlık enginarlarınızı 1 yıl boyunca bozulmadan saklayabilir ve her mevsim taze ve lezzetli enginar yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan enginar, taze ve lezzetli bir sebze olarak sofralarımızı süsler. Ancak mevsiminden bağımsız olarak, enginarın tazeliğini ve lezzetini korumak için doğru saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. İşte size enginarın 1 yıl boyunca bozulmasını önleyen pratik tüyolar:

Dondurucuda saklamak için önce bir bardak suya kaya tuzu ve limon ekliyoruz. Kaynayana kadar karışınca enginarları bu suda 4-5 dakika haşlıyoruz. Daha sonra 1 kap buzlu suyun içine enginarları yerleştiriyoruz. Şokladığımız enginarları peçete yardımı ile kuruluyoruz.

5.jpg

Taze enginar kavanozda nasıl saklanır?

Enginar Kavanozda Nasıl Saklanır? Konserve olarak satın alınan enginarın saklama süresi değişiklik gösterir. Enginarı uzun süre tüketmeyecekseniz, konservenin kapağını açmadan buzluğa yerleştirin. Enginar konservesini -18 derecede yaklaşık 2 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Enginar Kaç Dakikada pişer?

Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin. Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.

Dondurulmuş Pakette Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

Dondurucudan çıkardığımız enginarları yıkayalım ve bekletmeden limon ile her tarafını ovalım. Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip hafif öldürelim. Bir kase garnitürü de katıp 1-2 dakika pişirelim.

Kaynak: Yeniakit.com.tr, youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar