Bundan sonra 'Limon kabuklarını' atmayın; Kaynatıp içene o dert uğramıyor…

Bundan sonra 'Limon kabuklarını' atmayın; Kaynatıp içene o dert uğramıyor…
Limon kabuklarını kaynatıp içmenin çok şaşırtan faydası. Bakın limon kabuklarını neden çöpe atmamak gerekiyor.

Limon, sağlık için birçok faydası olan bir meyvedir ve genellikle evlerde bulunur.

Ancak, limonun kendisi kadar faydalı olan kabukları da vardır ve çeşitli şekillerde değerlendirilebilir. Özellikle, limon kabuklarını kaynatıp içenlerin çeşitli sağlık sorunlarından kurtulduğu bilinmektedir.

İşte, limon kabuklarının mucizevi faydaları...

Sağlık açısından birçok faydası bulanan limon tek başına faydalı olduğu kadar kabukları da bir o kadar faydalar içeriyormuş. Birçok sorunu bertaraf etmede oldukça etkili olan limon özellikle de kilo kontrolünü sağlamada kullanılan yöntemlerin vazgeçilmez ürünü olarak kullanılıyor.

İçerdiği yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirmede de etkili olan limon hastalıklarla baş etmede oldukça etkili bir kalkan oluyor.

En az kendisi kadar etkili olan limon kabukları ciltten, sindirim sistemine birçok faydalı etkileri ile adeta mucizeler yaratıyor.

Kabukları atmak yerine kaynatın…

Bugüne kadar çöpün yolunu tutan limon kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra kaynatıp içmekten kendinizi alamayacaksınız. Limon kabuklarını kaynatarak suyunu tüketmek, midedeki şişkinlik ve gazın ortadan kalkmasını sağlar.

Çoğu kişinin muzdarip olduğu kurtulmak için çeşitli yollar denediği kabızlık sorunlarına da birebir bir yöntemdir. Ayrıca solunun rahatsızlıklarına da iyi gelen limon kabuğu suyu dişteki sararmış lekelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Limon kabuğu çayı yapmak için ise ilk olarak 2 adet limon, 1 litre su, limonun suyu ve 80 gram bal gerekmektedir. Malzemeleri hazırlamanızın ardından 1 litre suyu iyice kaynatın ve 2 adet limon kabuğunu yıkayarak suyun içine atın.

maxresdefault-001.jpg

Kabuklar kaynadıktan sonra içine kabuklarını soyduğunuz limonların suyunu ekleyin. 20 dakika kadar suyu karışımı iyice kaynatın ve balı ekleyerek 10 dakika kaynaması için bekleyin.

Son olarak hazırladığınız karışımı cam şişe içine yerleştirin ve ışık görmeyen bir odada bekletin. Çayı her iki gün ya da her gün en fazla iki bardak kadar tükettiğinizde sonuçlarına inanamayacaksınız.

Kaynak: Ensonhaber.com, Youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar