İflas eden dev Konya markasının fabrikası satıldı, binayı alan isim belli oldu

İflas eden dev Konya markasının fabrikası satıldı, binayı alan isim belli oldu
Konya'da iflas eden Konyalı firmanın fabrikası ve idari binası resmen satıldı. Fabrika binasını ve idari binasını yine Konyalı bir firmanın satın aldığı öğrenildi.

Son dönemde Konya'da çok sayıda firma el değiştirdi. Konyanın sesi tarafından aktarılan habere göre; Konya'da iflas eden Konyalı firmanın fabrikası ve idari binası satıldı. Fabrika binasını ve idari binasını yine Konyalı bir firma satın aldı.

Konyalı Mehmet Tuza tarafından kurulan ve yatırımlarını Konya’ya yapan, istihdam sağlayan, katma değer üreten ve Konya’dan uzun süre İSO 500’e giren PAKPEN’in fabrikası ve idari binası yine Konya firması olan BAGEN’e satıldı.

Pakpen’in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmıştı. Tuza; “Ben ceketimi alıp çıkmaya razıyım yeter ki burası üretime devam etsin” ifadelerini kullandığı mektuba devlet yetkilileri tarafından herhangi bir karşılık gelmemişti.

Pakpen’in Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma BAGEN’e satıldı ve Konya’da dünyaya açılan pencere tamamen kapanmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde Pakpen’in fabrikasını ve idari binasını yeni alan Konyalı firma BAGEN binaya tabelasını astı. Arka taraftaki fabrikayı da yine Konyalı bir döküm firması satın almıştı.

Yeni alan BAGEN’de tüm hafif ticari, kamyon ve otobüsler için rot kolu, V-kolu, tork kolu, rotbaşı, stabilizer, tamir takımı, rotil, burç, takoz gibi süspansiyon ve direksiyon parçaları imalatı yapan büyük bir ihracatçı firma.

Pakpen’den hala haklarını alamayan işçiler vardı. Alınan bilgilere göre uzun süredir mağdur durumda yer alıyorlar.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar