Bakliyatlarınız güveleniyor mu? 1 tane dolaba eklenirse güve sorunu olmuyor

Bakliyatlarınız güveleniyor mu? 1 tane dolaba eklenirse güve sorunu olmuyor
Yiyeceklerde oluşan güve sorununu ortadan kaldıracak yöntem. İşte bilmeniz gereken

Bakliyatlarınızı saklarken güve sorunuyla karşılaşıyor musunuz? Bu sorunla karşılaşmamak için yapabileceğiniz birkaç basit adım bulunmaktadır. Öncelikle, bakliyatlarınızı saklamak için uygun kapaklı ve hava almayan kaplar tercih etmelisiniz. Ayrıca, bakliyatlarınızı saklamak için düzenli olarak temizlediğiniz bir dolaba yerleştirmeniz de önemlidir.

Ayrıca, bakliyatlarınızı saklamak için kullanacağınız dolabın içini düzenli olarak temizlemeli ve havalandırmalısınız. Bu sayede, bakliyatlarınızın uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güvelerden Kurtulmanın Doğal Yolları Nelerdir?

bit-ve-guve-tozu-kuru-bakliyat-tahillar-70-gr-551.jpg

Evde değerlendirilecek birçok kolay ve özel çözüm sayesinde güvelerden kurtulmanın doğal yollarını değerlendirmek mümkün.

** Defne yaprağı güvelerin kokusundan hiç hoşlanmadığı bir yapraktır. Bakliyatların ve baharatların bulunduğu dolaba defne yaprakları yerleştirin. Güveler bu alanlardan uzak tutacaktır. Defne yaprağı yiyeceklere kokusunu bırakmaz.

** Çay ve kahve kavanozlarına küp şeker atabilirsiniz. Defne yaprağı bu ürünlere kokusunu vereceğinden tercih edilmez ama küp şeker iyi bir çözüm yolu olacaktır. Küp şeker çay ve kahve kavanozlarının içinde oluşabilecek nemi, rutubeti çeker ve güve oluşumunu engeller. Ayda bir kez bu küp şekerleri değiştirin.

Bu yöntemleri bireysel açıdan evdeki malzemeler ile doğal yönden ele alabilir ve kullanabilirsiniz. Belli bir zaman içerisinde evin farklı noktalarına yerleşmiş olan güveler uzaklaşır.

Unutmayın, bakliyatlarınızı güvenle saklamak için düzenli temizlik ve uygun saklama koşullarına dikkat etmek oldukça önemlidir

Kaynaklar: Mynet.com. Youtube.com - Derleme: Gazetepencere.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar