Havuçlarınız artık bozulmayacak. Kıtır kıtır havuçlar için işte bilmeniz gerekenler

Havuçlarınız artık bozulmayacak. Kıtır kıtır havuçlar için işte bilmeniz gerekenler
Havuçları Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuç, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak havuçların bozulması, tazeliğini yitirmesi pek çok kişinin yaşadığı bir sorundur.

Havuçlarınızı uzun süre taze tutmanın yollarını öğrenerek, her zaman kıtır kıtır havuçlara sahip olabilirsiniz.

Havuçları bozulmaktan korumanın en önemli adımlarından biri doğru saklama yöntemlerini uygulamaktır. Havuçları buzdolabında saklamanın yanı sıra, ayrıca nemli bir ortamda tutmak da önemlidir. Havuçları temizleyip kuruladıktan sonra plastik bir torbaya koyarak buzdolabının sebze bölümünde saklayabilirsiniz. Ayrıca havuçları nemli bir bezle sararak da saklayabilirsiniz. Bu sayede havuçların nem dengesi korunacak ve tazeliğini uzun süre koruyacaktır.

Havuçları Doğru Yıkayın

Havuçları taze tutmanın bir diğer önemli adımı da doğru yıkama yöntemlerini uygulamaktır. Havuçları yıkarken sıcak su kullanmaktan kaçının çünkü sıcak su havuçların üzerindeki doğal koruyucu tabakayı yok edebilir. Bunun yerine ılık su ve biraz sirke ile havuçları yıkayarak, üzerlerindeki kirleri ve bakterileri temizleyebilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Havuçları Doğru Kesin

Havuçları doğru şekilde kesmek de tazeliğini koruması için önemlidir. Havuçları kesmeden önce uç kısımlarını keserek çıkartın ve daha sonra havucu yıkayın. Bu sayede havucun tazeliği korunacak ve daha uzun süre bozulmadan saklanabilecektir.

Göz sağlığını destekler

Havuç, A vitamini açısından zengin bir besindir. Günlük A vitamini ihtiyacının %51’ini içermektedir. Bu da göz sağlığını destekleyerek, görme kaybı ve gece körlüğüne karşı koruma sağlamaya yarar.

Havuç kanser riskini azaltır

Antikanserojen özelliği bulunan fitokimyasal içeren havuç, bağışıklığı güçlendirerek kanserin yayılmasını önlemektedir. Böylelikle kanser türlerine karşı riskleri azaltarak, mücadele eder.

Cilt sağlığını korur

Havuç, içeriğindeki karotenoidler sayesinde cilt sağlığını iyileştirerek, kişilerin genç görünmesini sağlamaktadır. Bunun yanında çok fazla havuç tüketmek cildin sarı veya turuncu bir görüntü ortaya çıkardığı karotenemiye neden olabilir.

Saçların uzamasını sağlar

Havuç, saç sağlığını iyileştirebilecek, A,C vitaminleri, karotenoid, potasyum ve antioksidan içermektedir. Havuç tüketmek saçların güzelleşmesinde etkili olur.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar