Canan Karatay'ın lezzetli köfte için yaptığı öneri. Birçok kişi denememişti

Canan Karatay'ın lezzetli köfte için yaptığı öneri. Birçok kişi denememişti
Kuyruk yağı ilave edilen köftelerin daha lezzetli olduğu öğrenildi. Canan Karatay yaptığı açıklamada kuyruk yağının faydalarına dikkat çekmişti.

Ekonomim.com'daki habere göre; Bursa'nın İnegöl ilçesi, köftesiyle nam salmuş bir yer. İnegöl'de neredeyse her yerde bir köfteci dükkanı var ve işin gerçek ustaları da burada bulunuyor. İnegöl'de 44 yıldır köftecilik mesleğini icra eden İbrahim Enginoğlu, köfteye lezzet katan sırrın kuyruk yağı olduğunu aktardı.

Peki Kuyruk Yağının Vücuda Sağladığı Faydalar Neler?

Medicalpark.com.tr'de aktarılan bir içerikte; Kuyruk yağının faydaları aktarıldı. Cilt sağlığından, kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok alanda katkı sağlayan kuyruk yağının faydaları ise şu şekilde:


Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar
Kolesterolü dengeler
Sinir hücreleri için faydalıdır
Damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur
Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir
Kas ve kemik gelişimini destekler
Kan basıncını dengede tutar
Felç riskini azaltır
Siyatik problemine iyi gelir
Enfeksiyon riskine karşı koruma sağlar

LEZZETLİ KÖFTE İÇİN 5 ALTIN KURAL

Lezzetli köfte yapımı için dikkat edilmesi gereken 5 altın kural bulunmaktadır. İlk olarak, etin iyi bir şekilde öğütülmesi ve yoğrulması gerekmektedir. İkinci olarak, köftenin içerisine doğru oranda baharat ve soğan eklenmelidir. Üçüncü kural olarak, köftelerin eşit büyüklükte ve şekilde oluşturulması önemlidir. Dördüncü olarak, köftelerin pişirilirken sık sık çevrilmesi ve pişirme süresinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Son olarak, köftelerin lezzetini artırmak için doğru pişirme yöntemi seçilmelidir. Bu 5 altın kurala dikkat edildiğinde, lezzetli ve doyurucu köfteler elde etmek mümkün olacaktır.

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

Uzun yaşam sırlarına yönelik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllarda “Kuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” demişti. Canan Karatay'ın açıklamasından sonra herkes kuyruk yağının faydalarını araştırıp beslenmesine ekledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi