Milli boksör Hatice Akbaş: Tanıyoruz, Imane'nin kız olduğunu biliyoruz

Milli boksör Hatice Akbaş Cezayirli boksör Imane Khelif hakkında açıklama yaptı; Kız olduğunu biliyoruz

Paris Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında kadınlar 54 kilogramda gümüş madalya kazanan Hatice Akbaş konuk olduğu Fight Digitale'de Imane Khelif ve Lin Yu Ting'in testosteron hormonlarının yüksek olduğuna dair bir belgenin olduğu yönünde söylentilerin olduğunu söyledi.

"Elimizde bir belge var deniyor"

Hatice Akbaş açıklamalarında cinsiyet tartışmaları ile gündeme gelen Imane Khelif ve Lin Yu Ting hakkındaki bir söylentiden şu sözlerle bahsetti: "Bir söylenti var. (Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından) Elimizde testosteron hormonlarının çok yüksek olduğuna dair bir belge var deniyor. Ama böyle bir belge sunulmadı ve orası olimpiyat. IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) böyle bir şey olsa kesinlikle müsaade etmeyecektir. Bir kadının bir erkekle dövüşmesi kesinlikle adaletli değil. Böyle bir şey olması bence mümkün değil. İkisi de olimpiyat şampiyonu oldu. Madalyalarına saygı duymak gerekiyor. Böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum."

"Imane'nin kız olduğunu biliyoruz tabii ki"

Milli boksör Hatice Akbaş açıklamalarının devamında ise Cezayirli boksör Imane Khelif için "Imane benim arkadaşım, sohbet ettiğim bir insan. Kız olduğunu biliyoruz tabii ki. Böyle bir durum söz konusu değil." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar