Yıldız satranç sporcuları, Budapeşte'de ilk turu 4-0'lık skorlarla aştı

Yıldız satranç sporcuları, Budapeşte'de ilk turu 4-0'lık skorlarla aştı
10 Eylül'de Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başlayan 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda ilk turun ardından Türkiye'nin A Milli ve Kadın A Milli takımları rakiplerini 4-0'lık skorla geçmeyi başardı.

GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can kadrosu ile Porto Rico'lu ekibin karşısına çıktı.

WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, WIM Gülenay Aydın, WIM Hayale Isgenderova'nın yer aldığı kadın A milli takımı ise Honduras takımı ile karşılaştı.

197 ÜLKE ARASINDA ERKEK TAKIMI 22. SIRADA BAŞLANGIÇ YAPTI

197 ülke takımının mücadele edeceği Açık kategoride Erkek A Milli Takımımız 2591 Elo ortalamasıyla 22. sırada başlangıç yaptı. Kategorinin seribaşı takımı; Caruana, So, Dominguez, Aronian ve Robson kadrosu ile ABD. İkinci sırada ise Hindistan takımı var. Çin takımı ise 2724 Elo ortalamasıyla üçüncü sırada. Genç sporcularıyla son olimpiyatlarda şampiyon olarak büyük sürpriz yapan Özbekistan dört numaralı.

183 ÜLKE ARASINDA KADIN TAKIMI 16. SIRADA BAŞLANGIÇ YAPTI

183 ülke takımının mücadele edeceği Kadınlar kategorisinde ise Kadın A Milli Takımımız ise 2290 Elo ortalamasıyla 16. sırada başlangıç yaptı. Hindistan takımı 2467 Elo ortalamasıyla birlikte bir numaralı seribaşı olarak olimpiyatlara başladı, Gürcistan takımı 2462 Elo ortalamasıyla ikinci sırada. Polonya takımı 2422 Elo ortalamasıyla üç numarada. Çin takımı dört numaralı seribaşı, son şampiyon Ukrayna beş numaralı seribaşı olarak olimpiyatlara başlangıç yaptı.

İki ekip de rakiplerini rahat şekilde yenerek ikinci tura geçti. 45. Dünya Satranç Olimpiyatları 23 Eylül'de sona erecek.

olimpiyat-erkek-milli.jpeg

TÜRKİYE'NİN YILDIZLARI

IM Oğulcan Kanmazalp kaptanlığında Açık kategoride Türkiye'yi temsil eden A Milli Takımı GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Mustafa Yılmaz, GM Vahap Şanal ve GM Emre Can ile Kadın A Milli Takımı’nda GM Nijat Mammadov kaptanlığında IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, WIM Gülenay Aydın ve WIM Hayale İsgenderova mücadele ediyor.

satranc-milli-takim.jpeg

TÜRKİYE YILDIZ SPORCULARININ BAŞARILARIYLA ARTIK BİR SATRANÇ ÜLKESİ

Türkiye Satranç Federasyonu, Başkan Gülkız Tulay'ın yönetiminde, ana sponsor İş Bankası'nın uzun yıllardır süren destekleriyle yıldız satranç sporcuları yetiştiriyor. Türkiye, Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonalarında, uluslararası turnuvalarda sayısız rekorlarla başarılara imza atarak satrancın güçlü ülkeleri arasında yer almaya ve 'satranç ülkesi' olarak anılmaya başladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar