Devler arasındaydı! 66 yıllık Türk konserve firması iflas etti

Devler arasındaydı! 66 yıllık Türk konserve firması iflas etti
İzmir'de faaliyet gösteren ve Türkiye genelinde market raflarında görmeye alışık olduğumuz Tamtad Konservecilik ekonomideki kötü gidişat nedeni ile iflas eden şirketler arasına katıldı.

Milli Gazete'deki habere göre; İzmir merkezli ve Türkiye genelinde yaygın bir şekilde bilinen Tamtad Konservecilik, ekonomideki olumsuz gidişatın etkisiyle iflas etti. Market raflarında sıkça gördüğümüz bu markanın iflası, ülke genelindeki birçok şirketin benzer durumla karşı karşıya kalabileceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

66 yıl önce İzmir'in Tire ilçesinde kurulan ve dünya genelinde 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan Tamtad Konservecilik, mali sıkıntılar nedeniyle iflasını ilan etti. 150'den fazla ürün çeşidiyle Türkiye gıda sektörüne önemli katkılar sunan köklü firmanın kapanışı, ülke ekonomisindeki zorlukları gözler önüne seriyor.

Türkiye'deki ekonomik kriz, artan maliyetler ve yüksek faiz oranları, Tamtad Konservecilik'in sonunu hazırlayan etkenler arasında yer alıyor. Firma, bu zorluklara karşı koyamayarak 06/02/2024 tarihinde iflas başvurusunda bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar