TBMM'de kapalı 'İsrail tehdidi' oturumu başladı

TBMM'de kapalı 'İsrail tehdidi' oturumu başladı
Numan Kurtulmuş başkanlığından TBMM'de kapalı 'İsrail tehdidi' oturumu başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te 'İsrail terörü' oturumunu açtı. Kurtulmuş, "Mesele Türkiye açısından da fevkalade önemdedir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle: "Meclis Başkanı Kurtulmuş'un oturumun açılışında yaptığı konuşma şöyle: "İsrail’in maalesef yapmış olduğu ateş çemberinin ateş çukuruna döndürülme çabası aşikardır. Netanyahu bu çukura bütün bölge halklarını atmak istiyor. Mesele Türkiye açısından da fevkalade önemdedir. Özellikle Lübnan’a yapmış olduğu saldırılar sonrası bizim TBMM olarak birlik içerisinde ve milli güvenliği her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla emin adımlarla ilerlememiz gerek.

TBMM'nin ilk günden beri önemli önceliklerinden

Bu kadar çok insan öldürülmüşken, Gazze’de 1 yıldır katledilen insanların sağlıklı bir istatistik verisi bile yokken. Hala bazı ülkelerin İsrail’in bu saldırgan tavrına karşı sınırsız bir destek verdiğini görmek bizi yaralıyor.

Hala birileri kalkıp ölçülü cevaptan bahsediyorsan bunun bir anlamı vardır, bölgedeki ateş çemberine yeşil ışık yakmaktır. Ölçülü bir cevap verme hakkı acaba kaç on bin insan öldükten sonra ortaya çıkıyor? Bütün bu meseleleri tamamen rasyonel planda, bugün burada konuşacağız. Zaten TBMM’nin ilk günden itibaren ne önemli önceliklerinden birisi olan bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar