Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerinde
2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı. Erdoğan, törende açıklama yaptı.

Dijital platformda genç vatandaşlar arasında yaşananlara dikkat çeken Erdoğan "Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız.Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

erdogan.jpg

"Yüksek Öğretim Kurumu'muzun ve üniversitelerimizin kıymetli yöneticileri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milletin evine, bu gazi mekana hepiniz hoş geldiniz.

Yeni akademik yılın üniversite camiamız için, hocalarımız ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. YÖK'ün ödüllerini tevdi edeceğimiz bilim insanlarımızı ve üniversitelerimizi tebrik ediyorum.

Öğretim elemanı sayısında 8. sıradayız

Türkiye öğretim elemanı sayısı bakımından OECD ülkeleri içinde 8. sıraya yükseldi.

Tüm eğitim sisteminin geliştirilmesini önceliğimiz asaydık. 2002'de 76 olan üniversite sayısı bugün 208'e ulaştı. Türkiye üniversitelerinde 198 ülkeden öğrenciler var. Yabancı öğrenci sayısı 16 binden 340 bine çıktı.

Yükseköğrenim bütçesini 2,4 milyar lirada 341 milyar liraya getirdik. Yüzde 15 olan yüksek öğretimde net okullaşma yüzde 50'ye ulaştı. Öğretim elemanı sayısı 185 bine çıktı. Türkiye öğretim elemanı sayısında OECD ülkelerinde 8. sıraya çıktı.

Bilimsel yayınlarda ülkemiz ilk 10'a girmeli

Bilimsel yayında 29. sıradan 17. sıraya geldik. Türk üniversitelerine yakışan kısa vadede bilimsel yayınlarda ülkemizin ilk 10'a girmesini sağlamaktır.

TEKNOFEST bizleri umutlandırdı. Gençlerimizin ufkuna, azmine bir kez daha yakından şahitlik ettik.

Kendilerine emanet edilen gençlerimizin daha fazla emanet edilmesine güveniyorum. Üniversitelerimizin katkı vermesi gerekiyor. Her zaman söylüyorum. Teröre uyuşturucuya sapkın akımlara suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali üzerimizdedir. Netice aldığımız bir dönemde bu süreçte üniversitelerimize ciddi manada.

Siyonist lobinin üniversitelerdeki tahakkümü

Gazze soykırımı, Siyonist lobinin dünyanın en prestijli üniversitelerini de tahakkümü altına aldığını bir kez daha göstermiştir.

aa-20241008-35857237-35857236-20.jpg

Eğitim, milli şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır. Tarihini bilen, öz güvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde yarınlarımıza güvenle bakabiliriz.

Kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerinde

Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız.

Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar