‘Hatırladığım Ağaçlar’ı unutmak istiyorum!

‘Hatırladığım Ağaçlar’ı unutmak istiyorum!
Antalya Altın Portakal Ulusal Yarışma seçkisindeki filmleri izlemeye devam ediyoruz. Festivalde yarışan izlediğim üçüncü film ‘Hatırladığım Ağaçlar’ oldu. İsminden etkilendiğim filme farklı bir duygu içinde gittiğimi itiraf edebilirim.

Ama filmi izledikten sonra ortaya çıkan sonuç; bu filmi neden izledim?

Acının sonsuz döngüsü hiç böyle anlatılmamıştı!

Senaryosunu ve yönetmenliğini Erhan Tuncer’in yaptığı filmin kadrosunda Hande Doğandemir, Erdem Kaynarca ve İştar Gökseven yer alıyor. Filmin kısaca konusu şöyle;

hatirladigim-agaclar.jpg

İstemediği bir gebeliğin psikolojik yükü ile mücadele edemeyen Bahar, intihar etmeye karar verir. Son yolculuğunun ilk durağı üniversite arkadaşı Mahir'dir. Katıldığı bir yürüyüşte uğradığı saldırı sonucu sakat kalan Mahir ve yaşadıklarıyla yüzleşmekten kaçan babası Cemal'in dünyası, Bahar'ın kararını tekrar sorgulamasına sebep olur.

hatirladigim-agaclar-001.jpg

Hayatına son vermeyi düşünen genç bir kadın, hayattan çoktan vazgeçmiş bir baba ve oğul ile tekrar hayata bağlanmayı başarabilecek midir? Sonbahar, ilkbahara dönüşebilecek midir?

Maalesef sonbahar ilkbahara dönüşmediği gibi sizi mevsimsiz bırakıyor film diyebilirim.

Filmin gösteriminin ardından ekiple bir söyleşi gerçekleşti. Söyleşide yönetmen “Eşimle yaptığımız sohbetlerden fikir ortaya çıktı ve senaryo oluştu. Filmde acının sonsuz döngüsünü anlatmak istedim” diyerek çıkış noktasını anlattığı filmin ismi ise kızıyla konuşmalarından ortaya çıkmış.

‘MUKADDERAT’ Biz varız bu filmin içinde!

mukadderat.jpg

‘Mukadderat’ filminde Antalya Altın Portakal’ın “Hikâyemiz birlikte… Biz varız bu filmin içinde” dediği duyguyu yaşadım. Filmde kendimi buldum ve çok sevdim. Samimi, içten ve hayatın içinden bir filmi izlemek bana çok iyi geldi.

Herkese iyi gelmiş olmalı ki film bitiminde alkışlar susmadı, insanlar ayağa kalkarak beğenisi sundu. Salondan benim gördüğüm herkes mutlu, duygulu ve kendine iyi gelen bir film izledi. Arka sıralardan sinemamızın usta yönetmeni Şerif Gören’i gördüm alkışlıyor ve ekibe tebriklerini seslenerek ifade etmeye çalışıyordu. Ekip için ne güzel bir mutluluk.

Senaryosunu Erdi Işık’ın yazdığı ve ailesinin hikâyesinden oluşturduğu filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj yönetmenliğini bu film ile yapan Nadim Güç var. Oyuncu kadrosunda Nur Sürer, Osman Sonant, Aslıhan Gürbüz, Şirin Sultan Saldamlı, Cem Zeynel Kılıç, Sacide Taşaner, Şerif Erol, Osman Alkaş, Kenan Demirok bulunuyor.

Filmin kısaca konusu şöyle;

Eşini kaybettikten sonra yalnız kalma korkusu yaşayan Sultan, çocuklarına hemen evlenmek istediğini söyler. Ancak çocukları bunu doğru bulmazlar. Bir yandan kendine iyi bir eş adayı ararken bir yandan ticarete atılır ve "Bir kadın olarak yapamazsın" dedikleri her şeyi yapmaya başlar.

muakdderat.jpg

‘Mukadderat’ erkeklerin güzel eşlik ettiği gerçek bir kadın filmi!

Oyunculuklar o kadar doğal ve başarılı ki onların oyuncu olduklarını unutup gerçekten orada yaşayan bir aile olduklarını düşünüyorsunuz.

Son zamanlarda izlediğim en iyi cast oluşumu diyebilirim.

Canımız Nur Sürer kendisine ne cümle kursam az kalır ama bir kadın olarak şunu diyebilirim; sizden ve filmden aldığım duyguyla biz kadınlar çok güçlüyüz, yıkılmadan dimdik her şeye ayakta durmaya devam edeceğiz.

Evet, biz kadınlar istersek dünya yerinden oynar. Yaşamasını bilmeyen insanlara, bu yaşamı bize çok görenler ile mücadelemiz devam edecek!

Bu film bana şifa oldu ve duygulanarak umudumu tazeledi. Bütün ekibi yürekten kutluyorum.

Mutlu Hesapçı

Kaynak:Mutlu Hesapçı

Öne Çıkanlar