Mahkeme ilk önce basın özgürlüğü dedi sonra engelleme kararı verdi: Danışmanın saati ve ayakkabısı gündemde!

Milyonlarca yurttaş Türkiye’de ekonomik kriz ve enflasyonun ağır yükü altında yaşamaya devam ediyor. Krizin yarattığı yoksulluk vatandaşları etkilemeye devam ederken siyasetçilerin zenginlik içindeki yaşam tarzları her kesimden insandan tepki toplamaya devam ediyor.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimler öncesi ve sonrası özellikle iktidar partisine mensup siyasilerin şatafatlı yaşamları sık sık gündemde kendine yer bulmuştu.

AKP'li Şebnem Bursalı'nın yurt dışı tatilindeki ıstakozlu pozu ve AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 562 bin liralık saati ilk akla gelenlerden.

Bursalı’nın istakozlu paylaşımı kendi mahallesi tarafından da hedef alınmıştı ancak Yenişehirlioğlu lüks saati kullanmaya devam etti.

Tüm bunlar olurken halktaki tepkiyi gören AKP’li yöneticiler ise partililere “Aşırı lüksten, aşırı gösterişten ve şatafatlı hayattan kaçının” uyarıları yapmıştı. Ancak AKP'li siyasetçilerin bir kısmı şatafatlı hayatlarına ve bu hayatları sosyal medya mecralarında paylaşmaya devam etti.

Kamuoyu Haziran-Temmuz aylarında bu skandalları konuşurken Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt’un 15 Temmuz hazırlıklarında verdiği fotoğrafta taktığı saat ve giydiği ayakkabı gündem oldu.

Karakurt'un koluna taktığı Frank Muller marka saat 1 milyon 282 bin TL civarında. Fotoğrafta görülen ayakkabının markası ise Prada.

unnamed.jpg

Bu fotoğraftaki detayların Türkiye gündemine düşmesinden sonra Karakurt yargı içindeki tartışmalara bile konu olan “erişim engeli kararı aldırtma” girişiminde bulundu.

Karakurt bahse konu haber için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine bu taleple bir başvuruda bulundu.

Ancak bu kez hakimlikte bir şeyler farklı gitti. Hakim, Karakurt’un başvurusunu reddetti. Daha sonra hakimliğe tekrar başvuran Karakurt’un vekili haberler hakkında erişim engeli kararı aldırttı.

Karar Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı. Hakimlik ilk verdiği kararı kaldırdı. Karar gerekçesi olarak ise “Başvuru dilekçesi ile ekindeki ibraz edilen çıktılara göre mezkur URL bağlantısındaki içerik başvuranın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte” ifadelerini kullandı.

Sonuçta X’te Karakurt’un kendisi tarafından paylaşılmış ve gayet açık, belgeli ve görünür olan ve kişinin kamu görevini de göz önünde bulundurduğumuzda; dünyanın neresinde olursa olsun haberlere konu olacak bir fotoğraf hakkında yazılanlar erişim engeli kararına takılmış oldu.

Haberlerin ilk hali BTK isteği ile sitelerden kaldırılacak ancak hemen hemen her haberde olduğu gibi erişim engeli kararı getirildi haberine erişim engeli kararı getirilene kadar Karakurt hakkındaki bu habere buradan ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tolga Balcı Arşivi