CHP'de Tüzük Kurultayı öncesi ilk bilek güreşi: Kılıçdaroğlu'na yakın isimler neye hazırlanıyor?

Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile CHP’de başlayan değişim tartışmalarının sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu Özgür Özel’e kaptırdı.

Özel’in genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla parti içindeki kadrolarda bir yenilenme süreci yaşandı. CHP Genel Merkez binasında yaşanan bu değişiklikler Tüzük Kurultayı’nda da yaşanması bekleniyor.

Ama Tüzük Kurultayı öncesinde CHP’de ilk bilek güreşi kadın kolları seçiminde yaşanacak.

Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’nın tekrar aday olması bekleniyor.

Nazlıaka’nın karşısında Merve Kır adaylığını açıklayacak

Seçim öncesi tartışmalar devam ederken CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Eski Başkanı Avukat Merve Kır 4 Ağustos’ta yapılacak olan CHP Kadın Kolları Kurultayı’na ‘örgüt’ün adayı’ sloganıyla girecek.

8 yıl Zonguldak Kadın Kolları Başkanlığı MYK Üyeliği yapan Merve Kır’ın yarın CHP Genel Merkezi’nde CHP Kadın Kolları Başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Kır, kendisini kadın kolları örgütünün adayı olarak tanımlayarak ‘parolamız yenilenme’ dedi.

CHP’de Eylül ayında gerçekleşecek olan Tüzük Kurultayı öncesi Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri kritik öneme sahip.

İddialar arasında Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin seçimlerden sonra Tüzük Kurultayı’nda yeniden Olağanüstü Kongre kararı alınması için çalışmalar yürüttüğü yer alıyor.

CHP’de önümüzdeki günlerde seçim ve kurultay tartışmaları sürecek gibi. Sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz ancak Özgür Özel kanadının özellikle 31 Mart’ta gelen seçim zaferi ile elinin daha kuvvetli olduğunu söylemek gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tolga Balcı Arşivi