Erdoğan'a TEKNOFEST'te 'İsrail'le ticaret' protestosu: Eylemcilere sert müdahale

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan , Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde protesto edildi. İsrail ile devam eden ticari ilişkileri protesto etmek isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler sonrasında gözaltına alındı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinliğinde İsrail'e tepki gösterdi.

Gazze'de ve Lübnan'da dökülen kanlardan İsrail'e destek verenleri de sorumlu tutan Erdoğan, "Kimse kusura bakmasın. Dökülen her damla kana bombaları atan kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır" ifadelerini kullandı.

TEKNOFES'te Erdoğan'a tepki: "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet"

Erdoğan, TEKNOFEST etkinliğine katılım gösterdiği sırada İsrail ile devam eden ticari ilişkilerden dolayı Direniş Çadırı üyeleri protesto gerçekleştirmek istedi.

İsrail'e petrol sevkiyatını protesto eden eylemcilere polis sert müdahalede bulundu. "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet" sloganı atan eylemciler gözaltına alındı.

Baykar ve İsrailli şirketten ortak fuar

Erdoğan İsrail'e destek veren ülkeleri eleştirirken Baykar'ın İsrailli firma ile ortak sponsor olduğu fuar etkinliği akıllara geldi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5’incisi düzenlenecek olan ADEX silah fuarının ana sponsorluğunu İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI), Baykar ve Katarlı silah firması Barzan Holdings üstlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar