Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye'de: Bu yoldan geçmek cesaret ister

Dünyanın en tehlikeli yolu Türkiye'de: Bu yoldan geçmek cesaret ister
İnanılmaz manzarasıyla büyüleyen fakat bir o kadar da ölüm riskine sahip yollar, görenleri hayran bırakıyor. Geçerken cesaret isteyen o yollar arasında Türkiye'de bulunan Derebaşı virajları da yer almakta. Bu yoldan geçenler neye uğradığını şaşırıyor

Türkiye'nin muhteşem doğal güzellikleri arasında yer alan Derebaşı virajları, görenleri büyüleyen ancak aynı zamanda tehlikeli bir deneyim sunan yollardan biridir. Bu benzersiz manzara, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatırken, aynı zamanda cesaret ve dikkat gerektiren bir sürüş tecrübesi sunmaktadır.

Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan Derebaşı virajları, adrenalin tutkunlarını ağırlıyor...

RUS ASKERLERİ TARAFINDAN YAPILDIĞI TAHMİN EDİLİYOR

AA'daki habere göre; 1914 yılındaki Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edildiği bilinen yolda, özellikle kışın çığ ve heyelan gibi doğa olayları sıkça yaşanırken, bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor.

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan 'www.dangerousroads.org' adlı site tarafından 8 yıl önce 'dünyanın en tehlikeli yolu' seçilen Derebaşı virajları, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin virajla sürücülere zor anlar yaşatıyor.

'2. Dede Korkut Bisiklet Festivali' kapsamında 3 ülke ve 30 ilden sporcular da yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu zorlu güzergahta pedal çevirerek, 50 kilometre yol katetti.

yol2jpeg-ws9r3sdtgu28c3icxazqvq.jpg

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan "Farklı ülke ve şehirlerden 150 bisikletçiyle buraya geldik. Ben de onlara eşlik ederek adrenalin dolu anlar yaşadım. Önümüzdeki ay da burada motosiklet festivali düzenlemeyi planlıyoruz. Bununla beraber yaz kış tanıtıma devam edeceğiz" dedi.

"EŞSİZ BİR DOĞA"

Van Gölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel de "Aşağı inince sis var, daha yukarı çıkınca güneşli hava oluyor. Yine bazen tırmanışta önümüzdeki arkadaşımızı kaybedecek kadar sis oluyor. Gerçekten eşsiz bir doğa, bütün bisikletseverleri buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Sporculardan Nevin Esra Çakıcı ise Balıkesir'den geldiğini ifade ederek, bölgenin zorlu coğrafyasında adrenalin dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

KAYNAK: AA

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar