İstanbul surlarında vahşet! Yarım saat arayla çifte katliam: Cinayeti defterine çizmiş

İstanbul'un göbeğinde kan donduran iki cinayet yaşandı. Edirnekapı surlarında genç bir kadının kafasını kesip katleden Semih Çelik, daha sonra intihar etti. Zanlının yarım saat önce Eyüpsultan'da bir başka kadını öldürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde korkunç bir cinayet gerçekleşti. Bir kişi, kadının başını kesip Edirnekapı surlarından aşağı attı.

Adı Semi Çelik olan zanlı, ardından aynı yerden atlayarak intihar etti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olayla ilgili dehşet veren detaylar ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih’te surdan atlayan şahsın, intihar etmeden önce 2 kadını öldürdüğünü açıkladı.

vahset.jpg

S.Ç. (19) isimli şahsın intihar etmeden önce saat 15.30 sıralarında Eyüpsultan ilçesinde A.H. (19) isimli kadını daha sonra 16.00 sıralarında Fatih ilçesinde İ.U. (19) isimli kadını öldürdüğü tespit edildi. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor.

182657902-ekran-goruntusu-2024-10-04-182648.jpg

Biri yeni diğeri eski sevgilisi iddiası!

Canice öldürülen kadınlardan birinin eski diğerinin yeni sevgilisi olduğu iddia edildi. Surlardan atlayan Semih Ç.'nin kasaplık yaptığı ortaya çıktı.

fatih-surlarindaki-olayla-ilgili-emniyet-aciklama-yapti-once-iki-genc-kadini-oldurmus-kimlikleri-belli-oldu-17280590059521-3.jpg

Cinayeti çizimiyle tasvir etmiş!

Adının Semih Ç olduğu öğrenilen katil zanlısının evinde karakalem çizimleri ortaya çıktı. Kafası ve bedeni birbirinden ayrılmış kadın figürleri resmedilmiş defterler bulundu.

201357235-istanbul-fatihte-cifte-cinayette-yeni-d35334297473-1.jpg

Yayın yasağı getirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine yazı yazarak yayın yasağı kararı alınmasını talep etti. Savcılığın talep yazısında, medyada yer alan yayınlarda, toplum sağlığı ve ahlakı ile kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği belirtildi.

Soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı alınması istenen yazıda, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin ve genel sağlığın korunması amacıyla konuyla ilgili internet ortamında yer alan haberlere erişimin engellenmesi kararı verilmesi de talep edildi.

Talebi değerlendiren hakimlik, Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı verilmesine, konuyla ilgili internet ortamındaki haberlerin içeriklerinin çıkarılmasına ve erişim engeli kararı alınmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti.

gzdbp-tx0aa0wzd.jpg

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar