DEM Parti'li Gergerlioğlu'na hakaret eden ülkücü hakim karşısında: 'Hesabım hacklenmişti'

DEM Parti'li Gergerlioğlu'na hakaret eden ülkücü hakim karşısında: 'Hesabım hacklenmişti'
DEM Parti Milletvekili Gergerlioğlu'na ‘Terörist bozuntusu’ dediği için yargılanan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, hakim karşısına çıkınca "Hesabım hacklenmişti" dedi. Savcı, Saltık için ceza istedi.

Lüks düğün arabasıyla gündem olan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hakaret ettiği için yargılanıyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mayıs 2024’te hazırlanan ve Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, “Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” ile suçlanıyor.

Saltık Gergerlioğlu'na 'Kandil uşağı' demişti

İddianamede Saltık’ın 15 Kasım 2023’te sosyal medya hesabından DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na hakaret ettiği ifade edildi. Saltık, "Gergerlioğlu'ndan soy ismini yanlış okuyan Bahçeli'ye: Türkçe öğren de gel" şeklindeki paylaşımı alıntıladı ve Gergerlioğlu’na, "Sen ne anlarsın ulan Türkçeden Kandil uşağı... Terörist bozuntusu" ifadeleri ile hakaret etti.

Savcı, Gergerlioğlu’nun milletvekili olması nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçunun işlendiğini” vurguladı.

Saltık’tan savunma: ‘Olaydan sonra araştırdım, kim olduğunu öğrendim’

19 Eylül’de görülen ilk duruşmaya katılan Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Saltık, sosyal medya hesabının hacklendiğini iddia ederek, “Ben mağduru tanımıyorum, herhangi bir husumetim yoktur bu olaydan sonra araştırdığımda milletvekili olduğunu öğrendim, böyle bir tweet atmadım, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanıyım daha önce de kısa tarihlerle hesaplarım hacklendi, uzun süre kullanmadım, bu nedenle söz konusu tweeti ben atmadım, o dönem benim hakkımda yapılan haberlere açıklamada bulunurken de hesaplarımın çalındığını ilan ettiğim ekran görüntülerini paylaştım size de celse arasında sunacağım” dedi.

Saltık’ın avukatları ise “Terörist bozuntusu”nun "Terörist değildir"! anlamına geldiğini iddia etti.

Savcı ceza istedi

Dün görülen ikinci duruşmada ise Saltık hesabının çalındığına dair bir ekran görüntüsünü mahkeme sundu. Ekran görüntüsünde Saltık’ın 16 Kasım 2023 tarihinde “Hesaplarımı çok uzun süre sonra geri aldım, çok şükür. Yaşananlar için herkesten özür dilerim” şeklide bir paylaşım yaptığı görüldü.

Ancak Gergerlioğlu’nun avukatı, “Bu paylaşım Facebook hesabında yer almıyor” diyerek mahkemeye sunulan görselin sahte olduğunu ifade etti. Savcı, Saltık’ın cezalandırılmasını talep etti, duruşma ertelendi.

Kaynak:BirGün Gazetesi, Alıntı

Öne Çıkanlar