Türklerin Vizesiz Gidebildiği En Gelişmiş Ülkeydi... Artık Vizeli Oldu!

Türklerin Vizesiz Gidebildiği En Gelişmiş Ülkeydi... Artık Vizeli Oldu!
Japonya, Türk vatandaşlarına vizeli oluyor.

Türk vatandaşlarına yönelik vize zorunluluklarına bir yenisi daha eklendi. Japonya, Türkiye'den vizesiz seyahat edilebilen en gelişmiş ülkeler arasında yer alıyordu ancak artık bu durum değişiyor. Japonya, Ekim ayı itibarıyla Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu getirecek.

Bu değişiklikle birlikte Türk vatandaşlarının Japonya'ya seyahat etmek istemeleri durumunda vize başvurusu yapmaları gerekecek.

Son yıllarda uygulanan düzensiz göçmen politikaları ve uluslararası siyasetteki konumu nedeniyle gelişmiş ülkelerin Türkiye'ye yönelik vize kısıtlamalarına bir yenisi daha eklendi.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Schengen bölgesi ve ABD tarafından, Türk vatandaşlarının yaptığı vize başvurularına yönelik ret oranı tarihi zirvesine ulaşırken, bir kötü haber de Japonya'dan geldi. Türkiye'den vizesiz seyahat edilebilen en gelişmiş ülke olması nedeniyle birçok insanın tatil tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Japonya, Türk vatandaşlarına yönelik zorunlu vize uygulamasının başlayacağını ilan etti.

14 GÜN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Türk vatandaşları için vizesiz ya da kapıda vize uygulamasına son verecek olan Japonya, kötü haberi Embassy of Japan'da yer alan haberle duyurdu.

Son yıllarda Türkiye'den yapılan iltica başvurularında rekor artış görülmesi, Japonya'nın vizesiz seyahat uygulamasını tamamen askıya almasına neden oldu.

thumbs-b-c-ee41a934f46a9137cf669b96c2e0adf7.jpg

Bu uygulama ile kaçak çalışma oranının düşürülmesi ve Türkiye'den gelecek yolculukların yalnızca 'turizm' ile sınırlandırılması beklenirken, yapılacak değişiklik Japonya'ya turistik, ticari ya da kültürel amaçlarla seyahat eden Türk vatandaşlarını doğrudan etkileyecek.

KONSOLOSLUK BAŞVURUSU ZORUNLU OLACAK

Halihazırda yürütülen uygulamada, herhangi bir masraf olmaksızın Japonya'da havalimanları üzerinden alınabilen vizeler, yeni dönemde geçerli olmayacak. Türkiye'den Japonya'ya yapılacak uçuşlarda tıpkı ABD ya da Avrupa ülkelerine yapılan seyahatlerde olduğu gibi konsolosluklar üzerinden başvuru yapmak ve vize almak zorunlu tutulacak.

Özellikle son aylarda Japonya'nın Saitama bölgesinde yaşanan olayların, Japon hükümetinin bu konuda harekete geçmesine yol açtığı vurgulanıyor. Paylaşılan uyarıda, Türk vatandaşlarının yapılacak değişikliğe hazırlıklı olmaları ve uçuş planlamalarını buna göre yapmaları rica edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Ekonomim.com

Öne Çıkanlar