Stanford Üniversitesi Açıkladı: En Zeki Çocukların Doğduğu Ay Açıklandı

Stanford Üniversitesi Açıkladı: En Zeki Çocukların Doğduğu Ay Açıklandı
En zeki çocuklar bu ayda doğuyor. Yapılan araştırma tüm ezberleri alt üst etti.

Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, çocukların doğduğu ay ile zeka seviyeleri arasında potansiyel bir ilişki olabileceği konusunda dikkat çekici bulgular ortaya koymuştur. Araştırmacılar, yaklaşık bir milyon çocuğun okul notları ile doğum tarihlerini eşleştirerek, hangi aylarda doğan çocukların en başarılı ve en başarısız olduğunu incelemişlerdir.

baby-4692526-1280.jpg

GerçekGündem'deki bilgilere göre; Bir insanın doğuştan sahip olabileceği en önemli özellikler arasında zeka seviyesi yer alıyor.

Her ne kadar eğitim seviyesi, çevresel faktörler ve yetiştirilme tarzı ile pekiştirilse de insanlar, zekasının büyük bölümünü genetik miras yoluyla anne ve babalarından almakta.

Bu görüşten hareketle kapsamlı bir araştırmaya girişen Stanford Üniversitesi akademisyenleri, ABD'de eğitim gören bir milyondan fazla çocuğa ilişkin ders notlarını inceledi. Çocukların sınavlardan aldıkları notlar ile doğum tarihlerini eşleştiren uzmanlar, bu yöntemle en zeki ve başarılı çocukların hangi ayda doğduğunu tespit etmeyi amaçladı.

İŞTE EN ZEKİ ÇOCUKLARIN DOĞDUĞU AY

Uzun uğraşlar sonucunda tamamlanan araştırmada, görenleri oldukça şaşırtan sonuçlar çıktı. Araştırma, gerçekten de bazı aylarda doğan çocukların belirgin bir şekilde yaşıtlarına üstünlük kurduğunu gözler önüne serdi. Bilim dünyasında yeni bir tartışmayı alevlendiren bu rapor sonrasında çok sayıda ebeveyn, çocuğunun durumunu öğrenmek için çalışmaların detaylarını araştırdı.

Üstelik araştırma, zeki çocukları sınıflandırmakla kalmadı. Tabloda ayrıca en başarısız çocukların da hangi ayda dünyaya geldiği paylaşıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Gerçek Gündem

Öne Çıkanlar