CHP’de olaylı 'Tüzük Kurultayı': 'Kılıçdaroğlu nerede?'

CHP’de Olağanüstü Kurultayda yeni tüzük oylanırken tartışmalar çıktı. ‘Ön seçim’ maddesini eleştiren Oğuz Kaan Salıcı ön seçimin merkezileştirildiğini söyledi. Ankara Milletvekili Deniz Demir ile Denizli İl Başkanı Ali Horzum arasında da gerilim yükselsi.

CHP’de İkinci Yüzyılda Değişim adı verilen 20. Olağanüstü Kongre’de tartışma sesleri yükseldi.

Yeni tüzüğün oylandığı kongrede konuşma yapmak için kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı tüzük maddeleriyle ilgili eleştiriler yöneltti.

Salıcı, yeni tüzükte ön seçimin merkezileştirildiğini belirterek, “Bunun adı ön seçim değil. Bunun adı eğilim yoklamasıdır” diye konuştu.

Özgür Özel'in sözlerini hatırlattı

Salıcı, Özgür Özel’in daha önce ön seçimlerle ilgili sözleri hatırlatarak şunları söyledi:

“Genel Başkanımız tecrübeli bir siyasetçi. 10 yılı aşkın bir süre grup başkan vekilliği yaptı. Dolayısıyla ben onun neyi neden söylediğini tartarak söylediği kanaatinde olduğum içi ciddiye alıyorum. ‘Karar alma ve aday belirleme neredeyse merkezileşmiş. Üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terk edilmiştir.’ Sayın genel başkanımızın sözü. Ben katılıyorum. Bugün gelen taslak maalesef bu sözün uyumu değil arkadaşlar. Ekranlar önünde bundan sonra güç yetki karar örgütündür. Ön seçimin teminatı olan bir genel başkan… Bu da güçlü bir söz. Buna da bizim sahip çıkmamız lazım.”

Gerilim yükseldi

52. madde görüşmelerinde konuşma yapan Ankara Milletvekili Deniz Demir'in sözlerini ise Denizli İl Başkanı Ali Horzum 'Kılıçdaroğlu nerede?' diye kesti.

Bu sözlerin ardından salonda tartışma çıktı. İlgili madde genel başkana 90 milletvekili belirleme yetkisi veriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar