SGK uzmanı uyardı! Emekliliğiniz 11 yıl uzayabilir

SGK uzmanı uyardı! Emekliliğiniz 11 yıl uzayabilir
SGK Uzmanı Özgür Erdursun Bağ-Kurlularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. O kişiler dikkat etmezse emekliliği 11 yıl uzayabilir.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de emeklilik sisteminde beklenen önemli değişiklikler, milyonlarca çalışanın hayatını etkileyecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bu süreçte dikkate alınması gereken önemli bir noktaya işaret ediyor. Uyarılara kulak asmayanlar, emeklilik hayallerini 11 yıl kadar ertelemek zorunda kalabilirler.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminde köklü bir değişikliğe gidileceğinin sinyallerini verdi. Güler, "Prim miktarı, yaş ve ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa etmemiz lazım," şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu değişikliklerin, emeklilik koşullarını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı kritik noktaları şu şekilde sıraladı:

1 Mayıs 2021 öncesi ödenmemiş Bağ-Kur borçları silinirken, bu tarihten sonraki borçlar hala geçerliliğini koruyor.

Emeklilikte son 2520 gün, hangi statüde emekli olacağınızı belirliyor.

SSK'dan emekli olmak isteyenler, Bağ-Kur'a geçtikten sonra 1260 günden fazla prim öderlerse Bağ-Kur şartlarına tabi oluyorlar.

1 Mayıs 2021 yılından sonra Bağ-Kur'da 1261 gün kalma, emeklilik koşullarını değiştirebilir.

6425e90a470a9b1d78378f0a.jpg

Erdursun'un en dikkat çekici uyarısı, Bağ-Kur sisteminde kalma süresiyle ilgili oldu. 1 Mayıs 2021 sonrasında 3 yıl 6 aydan fazla Bağ-Kur'da kalanlar, 30 Ekim 2024 tarihine kadar emekli olamama riskiyle karşı karşıya. Bu durumda, SSK'dan emeklilik için gereken 5.000-5.975 gün yerine, Bağ-Kur'dan 9.000 gün prim ödeme zorunluluğu doğuyor.

Bu süreyi aşanlar için emeklilik süresi, en az 8 yıl 4 ay 25 gün, en fazla ise 11 yıl 1 ay 10 gün uzayabiliyor. Özgür Erdursun, özellikle Bağ-Kur'lu olup borçlarını ödemeyen ve bu borçları sildirenlerin 1 Mayıs 2021 tarihine özel dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. Bu tarihten sonra Bağ-Kur'da geçirilen süre, emeklilik planlarını köklü bir şekilde değiştirebilir.

Kaynak: kamusonhaber.com.t

İlgili Haberler

Kaynak:kamusonhaber.com.tr

Öne Çıkanlar