Bakan Yerlikaya'dan 'Narin cinayeti' açıklaması

Bakan Yerlikaya'dan 'Narin cinayeti' açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da hunharca katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili "Şu anda 4 savcı kollukla beraber bu işi yürütüyor. Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum" dedi.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Narin Güran cinayeti ile ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Yerlikaya "Şu anda bu konuda 4 savcı kollukla beraber bu işi yürüyor. Soruşturmasını yürütüyoruz. Hep beraber ne olacağını göreceğiz. Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa süreç devam eder. Detayı Adalet Bakanımız paylaşır. Tamamen onun görev alanı. Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söyledi" yanıtını verdi.

"Gelinen noktada artık konu tamamen adliyenin"

Yerlikaya, sosyal medya hesabından Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyuyla paylaştığı açıklamasında aileye başsağlığı dilemediğinin hatırlatılması üzerine "Oldukça açık yani, daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı? İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen adliyenin" diye konuştu.

"Atılan tweetlerin yüzde 76'sı provokatif amaçlı"

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, Narin Güran hakkında sosyal medya platformu X üzerinden atılan tweetlerin yüzde 76'sının provokatif amaçlı olduğu belirtildi.

4 milyonun üzerinde tweet atıldığını belirten Yerlikaya, tweet atan 1 milyon 302 bin 209 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu belirtti.

Yerlikaya'nın paylaşımı bu şekilde:

21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin kızımız ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldı.

Bu paylaşımlarda bulunan 1 milyon 302 bin 209 hesabın % 38,3’ü yani 498 bin 713’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi.

Bu içeriklerin %76’sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu belirlendi.

Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlarla, halkımızı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz.

Unutulmasın ki; Milletimiz içinde büyük üzüntüye yol açan bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç devam etmektedir. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmalarını yürütmektedir.

İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz.

Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

ekran-goruntusu-2024-09-10-124847.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar