Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçtığı görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçtığı görüntüler ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’i Ankara’dan İstanbul’a getiren aracın görüntüleri ortaya çıktı. Tutanaklara göre Sertçelik, İstanbul’a geldikten üç gün sonra yurt dışına kaçtı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’i Ankara’dan İstanbul’a getiren aracın görüntüleri ortaya çıktı.

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, suç örgütü davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik, 30 Kasım akşamı saat 22.01 civarında Mustafa Çotuk tarafından Ankara'nın Etimesgut ilçesine götürüldü. 1 Aralık günü Sertçelik, 06 DRH 258 plakalı araçla İstanbul’a doğru yola çıktı. Araçta Sertçelik'in yanı sıra Mustafa Çotuk ve Ramazan Kubat da bulunuyordu.

Kaçış süreci

Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanan bu üçlü, İstanbul Anadolu yakasına ulaştı. Çotuk ve Kubat, 2 Aralık'ta İstanbul’dan Ankara’ya döndü. Plaka tanıma sistemi üzerinden yapılan incelemelerde aracın geçtiği güzergâhlar anbean kaydedildi. Sertçelik, 4 Aralık günü İstanbul’dan yurt dışına kaçtı. Ancak Sertçelik’in yurt dışına nasıl kaçtığına dair dosyada bir bilgi yer almadı.

Telefonları sıfırlama detayı

Dava dosyasına göre, 15 Mayıs'ta gözaltına alınan dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, iki cep telefonunu da sıfırladı. İlk sıfırlamayı 9 Mart’ta, ikinci sıfırlamayı ise gözaltına alınmadan 2 gün önce, 13 Mayıs akşamı saat 22.51’de yaptı. Çelik, bu işlemi "eşimle yaptığım yazışmaların görülmesini istemediğim için" şeklinde açıkladı. Davanın diğer sanıkları Metehan İlkyaz, Nurullah Özgür Kopuk ve Ramazan Kubat ise cep telefonlarının şifresini vermedi.

Kaynak:Halktv.com.tr

Öne Çıkanlar