Her şeyi hatırlayan yenge 25 saniyeyi hatırlayamadı: İşte Hediye Güran'ın ifadesi

Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan İsa K. ve Şeyma K. serbest bırakıldı. Yenge Hediye Güran 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan tutuklandı. Hediye Güran'ın ifadesi de ortaya çıktı.

Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan yenge Hediye Güran 'kasten öldürmeye iştirak' ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan 2 kuzen İsa K. ve Şeyma K. serbest bırakıldı.

Yenge Hediye Güran tutuklandı

Narin Güran'ın amcasının eşi Hediye Güran adliyedeki sorgusunun ardından 'kasten öldürmeye iştirak' ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen Hediye Güran tutuklandı.

whatsapp-image-2024-09-17-at-16-01-33.jpeg

Yengenin eşi Fuat Güran ifadesinde ne demişti?

Amca Fuat Güran'ın Narin aranırken jandarma ekiplerine yakın olduğu ve konuşmalarını gizlice dinlediği iddia edildi. Amcanın WhatsApp konuşmalarını sildiği ve asılsız ihbarlar yaparak jandarmayı yönlendirdiği de iddialar arasında.

İşte Hediye Güran'ın ifadesi

Soru: İfadede belirttiğiniz üzere olay saati ve olay yerinde olduğunuz dikkate alındığında ne söylersiniz?

Cevap: Olay günü Yüksel'in evine iki kere gittim. İfademde de belirttiğim gibi Yüksel'in evine iki defa gittim. Ancak iki defa gidişimde de herhangi bir olaya şahit olmadım ve kimseyi görmedim.

Soru: Salim'in kullandığı aracı gördünüz mü?

Cevap: Ben Salim'in kullandığı eşime ait aracı görmedim.

Soru: Salim ile aranızda herhangi bir ilişki var mı? Salim'le telefonda hiç konuştunuz mu? WhatsApp üzerinden Salim Güran'la aranızdaki telefon trafiklerini nasıl değerlendirirsiniz?

Cevap: Salimle aramda bir ilişki yok. Cevapsız aramayla ilgili diyeceğim bir şey yoktur. Salim'in eşi Melek'le 25 saniye konuştuk. Ama içeriğini hatırlamıyorum.

Soru: Salim ile cevapsız çağrılar üzerinden mi haberleşiyorsunuz?

Cevap: Yok öyle bir şey ben böyle bir şey kabul etmiyorum.

Soru: Salim ile aranızda herhangi bir ilişki olmadığını söylemenize rağmen telefon ve HTS kayıtlarında 26/07/2024 saat 13:22'de Salim'in sizi araması üzerine 25 saniyelik sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz, 16/07/2024 günü saat 17:30, 17:31, 17:34 ve 17:37'de Salim GÜRAN'ın size 4 kez cevapsız çağrı bıraktığı, 03/08/2024 günü saat 22:29'da sizin Salim GÜRAN'a cevapsız çağrı bıraktığınız, yine Whatsapp üzerinden 10/04/2024 günü sabah saat 05:40'da Salim GÜRAN'ın size cevapsız çağrı bıraktığı ve 28/09/2023 günü saat 19:08'de Salim GÜRAN tarafından size mesaj atıldığının tespit edildiği, bu cevapsız çağrılara, Whatsapp mesaj içeriğine ve sesli görüşme kayıtlarına ilişkin diyecekleriniz nelerdir?

Cevap: Cevapsız çağrılara ilişkin diyeceğim yoktur. Benim bu cevapsız çağrılardan haberim yoktur. 25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlayamamakla beraber Salim'in eşi Melek ile yapmış olduğumuz görüşme olduğunu düşünüyorum. Whatsapp mesaj içeriğini ise hatırlamamaktayım.

Soru: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonunuzu değiştirdiniz mi?

Cevap: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim. Benim cep telefonum bozuktu ve camı kırıktı. Eşim de bana cep telefonu aldı. Eski cep telefonumda evde bulunmaktaydı. Eski cep telefonumu beni almaya gelen jandarma görevlilerine rızamla teslim ettim.

Soru: Sultan Ecrin Güran'ın alınan tanık beyanında kendisine tekraren sorulduğunda olay günü evden çamaşırları götürmek için bir kez çıktığınız ve uzunca bir süre sonra eve geldiğiniz hususunda söyleyecekleriniz nelerdir?

Cevap: Kızım Sultan Ecrin karıştırmış olabilir, ancak ben anlattığım şekilde evden önce çıktığımda çamaşırları bırakıp şalteri açtım. Sonra eve döndüm. Kısa bir süre sonra da şalteri kapatmak için tekrar şalterin bulunduğu Salim Güran'ın evine yakın yere gittim.

Soru: Evinizin deposunda bir arıza olup olmadığı ve bunun neden tamir ettirmediğiniz konusunda söyleyecekleriniz nelerdir?

Cevap: Yaklaşık 2-3 aydır evin damında bulunan su deposunda delik bulunmaktadır. Eşim de yanımda olmadığı için bunu tamir ettiremedik. Ben eşimin ailesinden kimseye de bu durumu söylememiştim. Eşim gelince yeni bir tane alacağımızı söylemişti.

Soru: Yüksel Güran'ın evine giderken hangi yolları kullandığınız hususunda söyleyecekleriniz nelerdir?

Cevap: İlk gittiğimde caddeden yani parke taşlı yoldan gittim. Suyu açtıktan sonra bahçenin içerisinden geri döndüm. İkinci gittiğimde de yine bahçe yolundan giderek şalteri kapattım.

Benim olay ile ilgili söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Benim olay ile herhangi bir ilgim kesinlikle yoktur. Zaten olay günü Narin'i hiç görmedim. Olay sonrasında da köyde şüpheli bir şey duymadım. Kimse benim ifademi etkilemeye çalışmadı. Ben ailenin toplanarak karar aldığını ya da ifadeler ile ilgili konuştuğuna şahit olmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.

"Yukarıda yazılı bulunan açık kimlik bilgileri doğrudur, bana aittir. Üzerime atılı suçlamayı anladım. Olaya ilişkin daha önce Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince alınan ifade içeriğim doğrudur, hür irademle hiçbir baskı altında kalmadan ifade vermiştim ve aynen tekrar ederim. Ben yukarıda belirtmiş olduğum 0545 787 28 66 numaralı GSM hattım uzun süredir kullanmaktayım. Ben, Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde bulunan Tavşantepe Mahallesinde eşim Fuat GÜRAN ve çocuklarım ile birlikte aynı konutta ikamet ederim. Ben olay günü yani 21/08/2024 günü sabah saat 07:30 sıralarında uyandım. Çocuklarım uyuyorlardı. Daha sonra saat 09:30 sıralarında Yüksel GÜRAN'ın beni arayıp aramadığını hatırlamıyorum. Saat 10:00 sıralarında da bana yıkanmak için kıyafetlerini getirmişti. Yüksel GÜRAN'ın makinesi elbiseleri iyi yıkamadığı için benim makinemde yıkamak için elbiselerini getirmiştir. Yüksel benim yanımda yaklaşık 5-10 dakika oturduktan sonra evine geri döndü. Daha sonra ben kıyafetleri makineye attım ve kahvaltı hazırladım. Bütün çocuklarım ile birlikte kahvaltıyı yaptık. Daha sonrasında bulaşıkları yıkayıp ev işleri ile ilgilendim. İlk yıkama bittikten sonra ikinci yıkama için kıyafetleri makineye attım. İlk yıkamada biten çamaşırları da kurumaları için balkona tellerin üzerine serdim. Daha sonra evde oturmaya devam ettim. İkinci yıkamada bitince onları da çıkarıp balkona serdim. Sonrasında depoda su kalıp kalmadığını kontrol etmek için terasa çıktım. Depoda su kalmadığını gördüm. Kıyafetleri de alarak Yüksel'in evine saat 15:00 civarında cadde üzerinden gittim ve kapıyı çaldım. Kapıyı Yüksel'in oğlu olan Eren açtı. Eren sadece annesinin uyuduğunu söyledi, diğer kardeşlerinden bahsetmedi. Bunun üzerine bende depom dolduktan sonra gelirim diyerek evden ayrıldım. Salim'in evinin yan tarafından bulunan su motorunun şalterini kaldırıp eve gittim. Evde depo ve şişeler dolana kadar bekledim. Daha sonrasında yaklaşık yarım saat sonra şalteri kapatmak üzere tekrar geri gittim. Şalteri kapattıktan sonra Yüksel'in evine geçtim. Yüksel'in evine geçtiğimde evin kepenklerini hatırladığım kadarıyla Eren açtı. Evin içerisinde televizyonun bulunduğu ve klimanın çalınmış olduğu odada Enes koltuğun üzerinde uyumaktaydı."

ekran-goruntusu-2024-09-17-153315.png

ekran-goruntusu-2024-09-17-153320.png

ekran-goruntusu-2024-09-17-153326.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar