Ayhan Bora Kaplan’ın aracında gözaltına alınmıştı: Kim bu tahliye edilen Özel Kuvvetçi

Ayhan Bora Kaplan’ın aracında gözaltına alınmıştı: Kim bu tahliye edilen Özel Kuvvetçi
Suç örgütü lideri suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan’ın koruması Özel Kuvvetler’den emekli uzman çavuş Uğur Pekşen tahliye edildi. Pekşen, Ayhan Bora Kaplan’la birlikte Esenboğa Havalimanı’nda durdurulan otomobilin içindeydi.

Caner Taşpınar

Mafyanın kunduraları, asker postalıyla bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü içinde bir güç kavgasının yansıması olarak görülen Ayhan Bora Kaplan davasında yakın silahlı koruması emekli uzman çavuş Uğur Pekşen tahliye edildi. Üstelik Pekşen’in iki silah arkadaşı daha Kaplan’ın ekibindeydi. Dosyada ayrıca bir bakanlık personeli ve görevde olan bir uzman çavuş da vardı.

Suç örgütü lideri suçlaması yöneltilen Ayhan Bora Kaplan’a 8 Eylül 2023 Cuma günü operasyon yapıldı. Ankara’da yer altı dünyasında “Kaplan” grubu olarak bilinen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan, Esenboğa Havalimanı’nda aracı durdurularak gözaltına alındı.

ayhan.webp

Ayhan Bora Kaplan ve ekibi 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi silahlarıyla TRT önündeydi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sadık Soylu telefonla görüştükten sonra beraberinde Kaleşnikof silahlı adamlarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi TRT’ye gelen, uyuşturucudan sabıkası olan ve Ankara narkotik polisinin takibinde olan Kaplan’ın gözaltına alınma anının videosu gündem olmuştu.

Bu gözaltı videosunun yayınlanmasını, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “intikam” olarak değerlendirmişti.

ayhan-bora-kaplan-davasi-gizli-tanik-ifadeyi-geri-cekti-mahkemede-gerginlik-2xsd.webp

Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alındığı an.

Ayhan Bora Kaplan’ın aracından indirilip gözaltına alındığı videosunu izleyenlerin gözünden kaçan ayrıntı, Kaplan yalnız değildi.

Kaplan’ın aracında, “koruması” olduğu söylenen Özel Kuvvetlerden emekli Uzman Çavuş Uğur Pekşen vardı. Pekşen, bir buçuk yıldır Kaplan’ın yanında olduğunu, Kaplan’ın şoförlüğünü yaptığını, bu nedenle de aracında gözaltına alındığını ifadesinde belirtti. Pekşen yanında sürekli silah taşıdığını ve taşıma ruhsatı olduğunu da ekledi.

18157625-448462448837970-1368432956737492353-n.jpg

Özel Kuvvetlerden emekli uzman çavuş Uğur Pekşen.

Pekşen’in avukatının verdiği bilgi ise dikkat çekiciydi.

Avukat, Pekşen’in 2 asker arkadaşının daha Kaplan’ın yanında çalıştığını söyledi.

Pekşen, ifadesinde, emekli maaşının geçimine yetmediği için Kaplan’ın gıda firmasında çalıştığını ve şoförlüğünü yaptığını öne sürdü. Pekşen ayrıca işe bir buçuk yıl önce başladığı için de Kaplan’ın ekibinden kimseyi tanımadığını iddia etti.

İtiraz üzerine tahliye

Tutuklu sanıklardan emekli astsubay Uğur Pekşen, Hasan Can Saraçoğlu ve Hasan Aslantaş avukatının itirazı sonrası bir üst mahkeme olan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen haftada da üst mahkeme sıfatıyla, dosyanın kritik sanıklarından ve Kaplan'ın yakın adamı olarak bilinen Tansel Aktan'ı tahliye etmişti.

Görevdeki uzman çavuş da ekipte

Ayhan Bora Kaplan dosyasında, dikkat çeken bir başka isim, bakanlık personeli Furkan Anıl Bahar.

Bahar ifadesinde, evliliği nedeniyle borçlarının olduğunu söyleyip Kaplan’ın ekibiyle çalıştığını öne sürdü. Telefonunu kulübeye bıraktığını ve Kaplan’ın çalışanlarının konuşmalar yaptığını, kendisinin ilgisi olmadığını iddia eden Bahar, işi de uzaktan akrabalarının yönlendirmesiyle bulduğunu açıkladı.

Bir başka isim, Murat Sağlam.

Sağlam, Jandarma Uzman Çavuş’tu. Üç yıl önce göreve başlamıştı. Uzman çavuş olmadan önce Kaplan’ın ekibinde, vale olarak çalıştığını söylüyordu.

Murat Sağlam, 18 yaşındayken yaşanan bir olayda silahın kendisine ait olduğunu kabul edip ceza alıyor. Sabıkalıydı.

Ve sabıkalı bir kişi, Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapıyordu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve benzeri suçlara karışan suç örgütüne yönelik olarak başlattıkları çalışma sonucu gözaltına alınan 29 şüpheliden aralarında örgüt lideri olduğu belirtilen Ayhan Bora Kaplan’ın da bulunduğu 14 kişi, 11 Eylül 2023 tarihinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar