Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde istismar iddiası: 16 öğrenci şikayetçi oldu

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde istismar iddiası: 16 öğrenci şikayetçi oldu
Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç.'nin sözlü ve fiziksel istismara maruz kaldığı iddiasıyla şikayette bulundu. Öğrencilerin, K.Ç.'nin özel bölgelerine dokunduğu ve cinsel imalı söylemlerde bulunduğunu belirtti.

BirGün'den Onur Durmuş'un haberine göre; Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde bulunan Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç.’nin sözlü ve fiziksel istismarına maruz kaldıkları iddiasıyla okul idaresine başvurdu. Öğrencilerin, K.Ç.'nin özel bölgelerine dokunduğu ve cinsel imalı söylemlerde bulunduğu iddiaları dikkat çekti.

Olayın ardından okul idaresi, öğrencilerin yazılı ifadelerini aldı. İfade süreci, durumu savcılığa taşımakla sonuçlandı ve savcı, pedagojik destek eşliğinde öğrencilerin ifadelerini topladı. Öğrencilerden bazıları yalnızca sözlü istismara maruz kaldıklarını belirtirken, diğerleri hem sözlü hem de fiziksel istismar yaşadıklarını dile getirdi.

K.Ç. tutuklandı, soruşturma devam ediyor

Soruşturmanın ardından K.Ç. hakkında başlatılan işlemler sonucu, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı ve Ünye Cezaevi’ne gönderildi. Ancak, Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi ile Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi arasında yaşanan bir görev uyuşmazlığı, dosyanın Samsun Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmesine neden oldu.

Mahkeme kararında, olayın çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturduğuna ve sanığın eylemlerinin üst dereceli mahkemeye ait olduğuna vurgu yapıldı.

''İfademizi geri çekmemiz için bazı kişiler geldi''

Olayla ilgili hukuki süreç sürerken, Aybastı Belediyesi'nde çalışan bazı idarecilerin, şikayette bulunan öğrencilerin ailelerine baskı yaparak ifadeleri geri çektirmeye çalıştığı iddiaları gündeme geldi. Bir veli, “İfademizi geri çekmemiz için bazı kişiler geldi. Çocuklarımızın fotoğrafları ifşa olur, bu durum siciline işler” şeklinde ifade etti.

Geçmiş suç kaydı ortaya çıktı!

K.Ç.’nin daha önce, Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “çocuklara cinsiyetçi ifadeler kullanma” gerekçesiyle soruşturma geçirdiği ve geçici olarak başka bir okula gönderildiği öğrenildi.

Kaynak:Onur Durmuş

Öne Çıkanlar