Ayşe Ateş'in avukatından karar sonrası ilk açıklama: Karar belli oranda tatmin edicidir

Ayşe Ateş'in avukatından karar sonrası ilk açıklama: Karar belli oranda tatmin edicidir
Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Karar sonrası Ayşe Ateş, Avukat Hüseyin Kaya ve Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş'in öldürülmesine ilişkin 12'si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görüldü.

Mahkeme duruşmanın sonunda kararını verdi. Kararda MHP’li avukat Serdar Öktem ve eski MİT Mensubu Çağlar Zorlu hakkında tahliye kararı verildi.

Azmettiriciler Tolgahan Demirbaş hakkında müebbet hapis ve Doğukan Çep’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Tetikçiler Eray Özyağcı ve Vedat Balkaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Karardan sonra Avukat Hüseyin Kaya, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu dava sonrası açıklama yaptı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklanan karar sonrası, "Adalet yerini buldu. Sinan Ateş niçin öldürüldü? Bunun yanıtını henüz almış değiliz. Bu sorunun yanıtını aldığımızda gerçek katilleri gerçek failleri perdenin arkadaşındaki isimleri öğrenmiş olacağız.

İkinci davayı bekliyoruz. İkinci dava siyaset açısından da önemli olacak." ifadelerini kullandı.

Avukat Hüseyin Kaya: Belli oranda tatmin edicidir

Hüseyin Kaya: Bugün burada bir karar verildi. Bu karar iddianamenin içeriği ile ilgili belli oranda tatmin edicidir. Soruşturmanın devam edeceği bellidir. Yargıya saygı göstermeliyiz.

Ayşe Ateş: Azmettiriciler elini kolunu sallayarak geziyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu davada ayakçılar yargılandı. Bize kumpas kuruyorsunuz diyenler aslında kendilerine kumpas kuranlarını anlamalıdırlar. Azmettiriciler elini kolunu sallayarak geziyor.
Biz onlardan itidal beklerken onlar o kürsüden suçluları yargılatmamak için bize parmak sallıyorlar. O tehditlerin sonucunu bugün yaşadık. Adil bir yargılanma istiyoruz. 'Ayşe Ateş yurt dışına kaçacak' diye iddialar var. Hiçbir yere gitmiyorum. Sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar devam ettireceğim. Şimdi beklesinler bir dahaki dosyada görüşeceğiz onlarla. Gerçek suçlular yargılansın istiyoruz. Göreceğiz bakalım er meydanız el mi yaman bey mi yaman..."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar