Atıf Ünaldı
Bakalım bunu kim yapacak?
Demet Sabancı ile World Travel Channel projesini hayata geçirdiğimiz dönemlerdi. Şimdi alan adı üzerinden kontrol ettim; 2010 yılının sonunda alan adını almış, 2011 yılının başında tv kanalını ayağa kaldırmışız.
World Travel Channel, tatil konusunda her ihtiyacı karşılamak amacı ile kurulmuş bir televizyon kanalıydı. Haliyle kanalın içeriği de o dönemlerde ağırlıklı olarak tatil turlarıydı. Web sitesinde de tur satışı için bir e-ticaret yapısı vardı. Türkiye’nin ilk interaktif ajanslarından olan LuckyEye’ın kurucusu Tolga Artan siteyi ilmek ilmek dizmiş, içinde çok bilinmeyen olan turizm sektöründe bu sitenin çalışmasını, onlarca entegrasyona rağmen sağlamıştı.
Ancak siteye insanların gelmesi için önce arama motorlarının ilgi göstermesi gerekiyordu. SEO yani arama motoru optimizasyonundan önce içeriği arttırmak gerekiyordu. Turizm sektörüne içerik üreten bloggerları toplayıp, onlara telif karşılığı içerik yazdırdık. Bu sayede World Travel Channel blog sayfası oluştu.
Yıllar sonra Turkcell kurumsal blog uygulamasını teknoloji yazarları için uyguladı. Blog içeriği oluşturdu.
Aynı dönemlerde, Doğan TV Holding’de bulunduğum dönemlerde gerçekleştirdiğimiz “her eve lazım” projesindeki 360 derece satış sisteminden yola çıkarak World Travel Channel’a bir proje sundum. Tur tanıtımlarında en altta bir QR kod olacaktı. Bu kodu taradığınızda worldtravelchannel.com’daki ilgili sayfaya gidip, tur hakkında detaylı bilgiye sahip olacaktınız. Televizyon ekranında QR kod okunur okunmaz tartışması yapıldı, yine de genel yaklaşım yapılabileceği yolunda oldu. İş planına alındı…
Geçenlerde genç bir turizm markası Holimax, reklamlarında sevgili Hakan Bilgin’in oynadığı bir reklamda QR kodu ile bir kampanya yapmış. Arkadaşlar gösterdi. Çok mutlu oldum.
World Travel Channel döneminde üçüncü projem de, IPTV teknolojisi sayesinde interaktif hale gelen yayınlar üzerinden alışverişi kolaylaştırmaktı. Örneğin Tivibu’da World Travel Channel seyrederken beğendiğiniz bir tatil turu olduğunda kumandanızın mavi tuşuna basıyorsunuz, bilgi Tivibu üzerinden abonenin telefon numarası ile birlikte kanalın çağrı merkezine geliyor ve World Travel Channel aboneyi beğendiği tur ile ilgili bilgi vermek için arıyor.
İşte şimdi merakım bunu kimin gerçekleştireceği yönünde…
Not : Geçen hafta yaptığımız yarışmaya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Daha öğlen olmadan içten mesajlarınızla beklenenin çok ötesinde bir katılım gösterdiniz. Kazandınız yazdığım isimlere hediyelerini bu hafta içinde yollayacağım. Sağolun varolun!
Arzum Tech Brands Turkey’de üst üste üçüncü kez ‘En teknolojik marka’ seçildi
Arzum, 'Tech Brands Turkey’de 2020 ve 2021’in ardından üçüncü kez üst üste Türkiye’nin en teknolojik markası seçildi. Arzum, NielsenIQ Türkiye ve Pazarlamasyon iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Tech Brands Turkey’de, ‘Küçük Ev Aletleri’ kategorisinde rakiplerini geride bıraktı. NielsenIQ Türkiye, dijital bir yöntemle online anket uygulayarak, 40 ayrı kategoride Türkiye’nin en teknolojik markalarını belirledi. Araştırma, Türkiye temsili İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya, Gaziantep olmak üzere 12 ilde 15-64 yaş arası 1000 kadın ve erkek ile gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda belirlenen Türkiye'nin en teknolojik markaları, 22 Şubat’ta ‘Tech Day’ kapsamında IF Performance Hall Beşiktaş’ta düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.
“Teknoloji, inovasyon ve tasarımı odağına alan, samimi, güvenilir bir markayız”
Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, Tech Brands Turkey’in teknoloji alanındaki tüketici marka algısını araştıran bir ödül programı olmasının ve kazananların; 40 farklı sektörde direkt tüketiciden alınan yanıtlar sonucu belirlenmesinin kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Yıldız; “Çünkü Arzum olarak teknoloji, inovasyon ve tasarımı odağına alan, samimi, güvenilir bir markayız. Geliştirdiğimiz yeniliklerle tüketicilerimizin memnuniyetini her zaman daha üst seviyelere taşımaya çalışıyoruz. Portföyümüzü sürekli geliştiriyor, her türlü ihtiyaca cevap veren ürünler tasarlayarak onların hayatını kolaylaştırıyoruz. Tüketicisinin kalbine teknoloji, tasarım ve inovasyonla dokunan markalar, bunu eşsiz bir ürün deneyimiyle sundukları anda diğerlerinden ayrışarak marka sadakati anlamında da önemli bir aşama kaydediyor. Biz de bunun farkında olan bir marka olarak, gerek ulusal gerekse uluslararası trendleri takip ederek bunları müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla harmanlıyoruz. Özellikle ‘Türkiye ve dünya pazarında nasıl fark yaratırız?’ noktalarını önemsiyor, inovasyon çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Emeklerimizin böyle anlamlı ödüllerle taçlandırılması bizi daha da motive ediyor” dedi.
Tech Brands Turkey’den Kiğılı’ya “En Teknolojik Erkek Giyim Markası” ödülü
Kiğılı, Türkiye’nin en teknolojik markalarının ödüllendirildiği Tech Brands Turkey’de erkek giyim kategorisinde “Türkiye’nin En Teknolojik Erkek Giyim Markası” ödülüne layık görüldü.
Kiğılı, bu yıl üçüncü kez NielsenIQ Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen ve markaların 40 farklı kategoride yarıştığı Tech Brands Turkey’de Türkiye’nin En Teknolojik Erkek Giyim Markası ödülünü kazandı. 22 Şubat günü gerçekleştirilen ödül töreninde teknolojiye yaptığı yatırımlarla iş süreçlerini geliştiren ve sektörüne öncülük eden Kiğılı, kazandığı ödül ile Türkiye’nin en teknolojik erkek giyim markası olduğunu tescilledi.
Google Haber Girişimi (GNI) İnovasyon Yarışması habercilik alanında yenilikçi projeleri arıyor
Google'ın gazetecilik ve haber endüstrisini desteklemeye yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Google Haber Girişimi Orta Doğu, Türkiye ve Afrika İnovasyon Yarışması (GNI Innovation Challenge), 2019 yılından bu yana 18 ülkeden toplam 43 projeye fon desteği sağladı. Okuyucu etkileşimini artırabilecek ve/veya yeni iş modellerini ortaya çıkaracak projelerle başvuran yayıncıların fona hak kazandığı program, her yıl farklı yeniliklerle genişleyerek başvuru yapacak adaylarını bekliyor.
Dünyanın farklı yerlerindeki yayıncıların, bölgelerine özgü sorunları ve farklı yaklaşımların gerekliliğini aktarmasıyla şekillenen 2022 GNI İnovasyon Yarışması, bu yıl daha geniş bir ağ oluşturuyor ve okuyucu etkileşimi, yeni okuyucu geliri, abonelikler, yanlış habercilik vb. gibi her türden dijital inovasyon projesini değerlendiriyor. Uygun görülen projeler 150 bin dolara kadar finansman desteği alabilecek. 2022 GNI İnovasyon Yarışması’nın son başvuru tarihi ise 5 Nisan olarak belirlendi.
“Yenilikçi yaklaşımları görmek için sabırsızlanıyoruz”
Google Haber Girişimi İnovasyon Bölümü Başkanı Ludovic Blecher, programla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Son üç yılda bölgedeki haber sağlayıcıları, veri gazeteciliğinden yeni okuyucu gelir modellerine ve iklim değişikliği raporlaması için tasarlanan dijital haber merkezi araçlarına uzanan birçok alanda ilerleme kaydetti. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi; yetenek, potansiyel ve fırsatlar açısından zengin bir bölge. Bu yıl da haber ekosistemindeki önemli zorluklar karşısında geliştirilen yeni fikirleri ve yenilikçi yaklaşımları görmek için sabırsızlanıyoruz.”
Başvuru kriterleri ve koşulları hakkında
Her ölçekten haber sağlayıcının başvuru yapabildiği programda projeler; yenilikçilik, haber ekosistemi üzerindeki etki, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık, ilham vericilik ve fizibilite olmak üzere beş kritere göre değerlendirilecek. Başvurular, 5 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadar çevrimiçi olarak GNI Innovation Challenge web sitesi üzerinden İngilizce olarak yapılabilecek.