Yabancıların göz diktiği şehir; Yabancılar kapış kapış arsa ve tarla satın alıyor

Yabancıların göz diktiği şehir;  Yabancılar kapış kapış arsa ve tarla satın alıyor
Afyonkarahisar'ın köylerinde son dönemde yabancı yatırımcıların tarla satın alımı hızla artmaktadır.

Özellikle tarım alanlarının yoğun olduğu bölgelerde, yabancıların bu tür yatırımları dikkat çekmektedir. Afyonkarahisar'ın verimli toprakları ve tarımsal potansiyeli, uluslararası yatırımcıların ilgisini çekmektedir.


Yabancı yatırımcıların, turistik bölgelerin dışında tarım arazilerine olan ilgisi, Türkiye'de endişe yaratmaya başladı. Özellikle Afyonkarahisar'ın köylerinde, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki gösteren muhtarlar, bölge halkının da desteğini almış durumda.

Türkiye'de tarım arazilerinin yabancı şirketlerin eline geçmesi, uzun vadeli tarım politikaları ve yerel ekonomi üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Bu durum, bölge halkını haklı olarak endişelendirmekte ve tepki göstermelerine sebep olmaktadır.

662903e4304d68d6387a396e.jpg

1 YILDA BİN DÖNÜM ARAZI SATILDI

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in aktardığına göre Afyonkarahisar'ın köylerinde muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki göstermeye başladı. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu belirterek, son bir yılda bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını söyledi. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını ifade etti.

Karakışla Muhtarı Kâmil Sert ise, köylerinde neredeyse arazi kalmadığını söyleyerek tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden dert yandı. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin ise yapılamadığını belirtti.

Sert, köylerinin Konya ili sınırdaş olduğunu söyleyerek Konya'ya bağlı köylerde satılacak arazi kalmadığını anlattı. 10-12 kilometre uzaklıktaki bir köyde yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını söyleyen Sert, tarım köylülerinin ise tedirginlik yaşadığını belirtti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar