Pişirirken zehirlenmeye yol açan tehlikeli alışkanlık! Nohutta zehir tehlikesi

Pişirirken zehirlenmeye yol açan tehlikeli alışkanlık! Nohutta zehir tehlikesi
Nohut yemeği yaparken yapılan bir pişirme alışkanlığı zehirlenmeye yol açabilir. Nohut pişirirken aklınızda bulunması gereken uyarı

Nohut yemeği, hem lezzetli olması hem de kolaylıkla hazırlanabilmesiyle sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle yanında pilav ve ayran ile servis edildiğinde doyurucu bir öğün sunar. Ayrıca ekonomik ve bereketli bir tarif olması nedeniyle kalabalık misafirleriniz için de ideal bir seçenektir.

Nohut yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Halk TV'de aktarılanlara göre; Gece boyunca nohutların suya bıraktığı gaz ise sağlık için son derece zararlı. Bu suyu sonrasında değerlendirme isteği, örneğin; faydalı olduğu düşünülerek çeşitli yemeklerde kullanımı, büyük bir riskle karşı karşıya bırakıyor.

maxresdefault.jpg

İNTERNETTEKİ BİLGİLERE İNANMAYIN!

İnternette dolaşan bazı bilgiler var. Nohut suyunun faydalarını sıralıyorlar. Oysa bu bilgiler tümüyle yanlış.

Nohudun suda bekletilmesinin tek nedeni daha yumuşak olmasını sağlamak ve üzerindeki zararlı bazı maddeleri temizlemek.

Suda bekledikçe nohutlar, mide tarafından sindirilemeyen zehirli maddeler ortaya çıkarıyor. Bu suyu dökmek yerine yemeğe eklemek besin zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden bu alışkanlıktan vazgeçmek gerekmekte. Nohut yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise nohutların pişme süresidir. Nohutların tam olarak pişmesi için yeterli zaman ayrılmalı ve düşük ateşte pişirilmelidir.

Önemli hatırlatma: Marketlerden satın almış olduğunuz haşlanmış nohutları suda bekletmenize gerek yoktur. Ancak bu nohutların içindeki suyu da kullanmamanız dökmeniz gerekiyor.

İlgili Haberler