Orkide büyümüyor mu? Çiçekçiler orkideyi bu teknikle büyütüyorlar

Orkide büyümüyor mu? Çiçekçiler orkideyi bu teknikle büyütüyorlar
Orkide yetiştiriciliği, son yıllarda popülerliğini artıran bir konu haline gelmiştir.

Pek çok kişi orkidelerin zor bakım gerektirdiğini düşünse de, aslında doğru tekniklerle orkide yetiştirmek oldukça mümkündür. Bu noktada, çiçekçilerin kullandığı bazı teknikler orkidelerin büyümesine yardımcı olmaktadır.

İşte evde orkide bakarken dikkat edilmesi gerekenler:

Mynet'teki bilgilere göre; Şık görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken orkide, bakımı en zor çiçeklerden birisidir. Doğru bakım tekniğinin uygulanması halinde orkidelerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak ve çoğaltmak mümkündür. Orkide bakımı oldukça dikkat gerektirir. Sulamasından toprak değişimine, saksı seçiminden budamasına her konuda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.

ORKİDE SAKSISI NASIL OLMALIDIR?

cicekciler-orkideyi-boyle-buyutuyormus-simdi-anlasildi-evdekiler-neden-gelismiyor-3sfa.jpg

Çiçeğin bakımıyla ilgili en önemli noktalardan birisi, doğru saksı seçimidir. Orkide saksısı için şu kriterlere dikkat etmek gerekir:

Genelde yüksekliği 10-12 cm civarında olan saksılar orkide yetiştirmek için uygundur.
Eğer çiçeğin kök saldığı toprağın karışımında bir bozulma söz konusu olduysa ve orkidenin kökleri beklenenden daha hızlı geliştiyse saksıyı değiştirmek gerekir.
Orkidenin kökleri büyüse de aşırı büyük saksılara geçmemek daha doğru olacaktır.
Bir ya da iki senede bir defa saksının çiçeğe uygun olup olmadığını kontrol etmek, orkidenin sağlıklı gelişimi için yapılması gerekenlerden biridir.

ORKİDE SULARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Orkide sularken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. İlk olarak, orkideye su verirken aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır çünkü fazla su orkide köklerinin çürümesine neden olabilir. Orkideye su verilirken toprağın tamamen kuruması beklenmeli ve ardından dikkatlice sulama yapılmalıdır. Ayrıca, orkideye su verirken doğrudan yapraklarına su sıçratılmamalı, sadece kök bölgesine su verilmelidir. Bunun yanı sıra, orkideye su vermek için kullanılan suyun oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmelidir. Orkide sulama işlemi genellikle haftada bir kez yapılmalı ve bitkinin ihtiyacına göre ayarlanmalıdır. Tüm bu faktörlere dikkat edilerek orkide sulama işlemi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar