Tokat'ta hasadı başladı, nadir bulunuyor: Kilosu 5 bin Euro üzerinden alıcı buluyor

Tokat'ta hasadı başladı, nadir bulunuyor: Kilosu 5 bin Euro üzerinden alıcı buluyor
Tokat'ta Akzambak çiçeğinde hasat başladı. Nesli koruma altında olan ve nadir bulunan Akzambak çiçeğinin poleni, boya yapımında kullanılırken, yaprakları ise doğal bir antibiyotik özelliğiyle kilosu 5 bin Euro'dan alıcı buluyor.

Tokat'ta Hasadı Başlayan Nadir Bulunan Ak Zambak

Tokat'ta hasadı başlayan ve nadir bulunan ak zambak, kilosu 5 bin Euro üzerinden alıcı buluyor. Ak zambak (Lilium candidum), zambakgiller (Liliaceae) familyasından soğanlı çok yıllık uzun boylu ve gösterişli bir otsu bitki türüdür. Yaklaşık 1 metre boyunda olan bitkinin çiçek açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır. Ak zambağın yaşam alanı çalılıklar, taşlık ve kurak alanlardır. Çiçekleri 8–12 cm büyüklüğünde olan ak zambağın çiçekleri beyaz ya da krem renktedir. 3-6 çiçek salkım şeklinde bir aradadır ve hoş kokuludur.

Ak zambak, Tokat bölgesinde özellikle hasat döneminde ilgi çekmektedir. Kilosu 5 bin Euro üzerinden alıcı bulan bu nadir bitki, doğal yaşam alanlarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilmesi gereken önemli bir türdür.

Ak zambak, botanik açıdan da büyük bir öneme sahiptir. Doğal yaşam alanlarında korunması gereken bu bitki türü, biyolojik çeşitliliğin devamı için önemli bir role sahiptir.

Tokat'ta başlayan ak zambak hasadı, bölgenin doğal zenginliklerine ve biyolojik çeşitliliğine dikkat çekmektedir. Bu nadir bulunan bitkinin korunması ve sürdürülebilir şekilde yetiştirilmesi, doğal yaşam alanlarının korunması için önemli bir adımdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar