Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! Nohut pişirirken aşçılar böyle yapıyorlar

Nohut yemeğinin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! Nohut pişirirken aşçılar böyle yapıyorlar
Nohut yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici özellikleri hem de lezzetli tadıyla sofralarımızı süsleyen nohut yemeğinin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz

Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, nohut yemeğini mükemmel bir şekilde pişirebilir ve sevdiklerinize lezzetli bir öğün sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bakliyat yemekleri sıklıkla yapılan ve yapımı da diğer yemeklere nazaran zahmetli olan lezzetler arasında yer alır. Sofraları şenlendiren bu lezzetler arasında en sık yapılanları ise nohut ve fasulyedir.

Nohut ve fasulyeyi yapmadan önce ıslatarak yumuşatmanız daha kolay pişmesini sağlamanız için önemli adamlar arasındadır.

maxresdefault-002.jpg

Bu ıslatma işlemi sırasında suyun içerisine ekleyeceğiniz malzemeler yardımıyla da bakliyatlarınızın dağılmadan yumuşamasına ve gaz problemi yaratmamasını sağlamanız mümkündür.

Hemen her evde bulunun o iki malzemeyi nohutu ıslattığınız suya eklediğiniz zaman nohutlarınız daha kolay bir şekilde yumuşayacak ve gaz probleminden de arınmış olacak.

İşte, nohutları kolay pişirmenizi sağlayan ipucu…

Nohut ve fasulye gibi bakliyatlar lezzetleri yanında oldukça da zahmet gerektiren yemekler arasında gelir. Bu tür bakliyatları pişirmeden önce ıslatarak yumuşatmanız pişirme esnasında kolaylık sağlar.

İşte, tam da bu noktada uygulayacağınız bu yöntem bakliyatların kısa sürede yumuşayarak kolay pişmesini sağlayacak.

Nohutları ıslattığınız kabın içerisine yuvarlak olarak doğranmış 4 adet limon dilimini ekleyin ve ardından bir tatlı kaşığı çörek otu ekleyin. Uyguladığınız bu yöntem ile nohutlarınız kısa sürede yumuşatarak kolay pişmesini sağlayacak ve gaz problemini de ortadan kaldıracaksınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar