Kullanılmış çay poşetlerini değerlendirmenin yolu; Çöpe atmadan önce mutlaka denemelisiniz

Kullanılmış çay poşetlerini değerlendirmenin yolu; Çöpe atmadan önce mutlaka denemelisiniz
Unutmayın, kullanılmış çay poşetlerini atmadan önce mutlaka bu farklı amaçlar için değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çevreye karşı daha duyarlı bir tutum sergileyebilir ve atıkları minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Çay içmeyi sevenlerin vazgeçilmezi olan çay poşetleri, sadece içecek olarak tüketilmesinin dışında pek çok farklı amaç için de kullanılabilir. Eğer siz de çay poşetlerini atmadan önce değerlendirmek istiyorsanız, işte size birkaç öneri:

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ AZALTIR

Yeşil çay anti-aging, cilt ve cilt elastikiyetini artırmaya yardımcı antioksidan özelliklere sahiptir. Hatta cilt sarkması, güneş hasarı, cilt lekeleri, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi derinin yaşlanma belirtilerini geciktirir. Bunun yanı sıra cilt hastalıklarının ve yaralarının tedavisinde kullanılabilir.

2 adet kullanılmış yeşil çay poşetin içeriğini bir kabın içerisine boşaltın. 1 çay kaşığı bal ve biraz limon suyu ekleyin. Karışımı yüzünüze ve boyun bölgesine uygulayın. 5 ile 10 dakika bekletip ılık su ile durulayın. Bu yüz maskesini haftada iki defa kullanabilirsiniz. Ancak hassas cilde sahipseniz doktora danışmadan kullanmamanızı tavsiye ederiz.

SİVİLCE TEDAVİSİNDE ETKİLİDİR

Kullanılan yeşil çay poşetleri ile cildinizi koruyup güzelleştirebilirsiniz. Yeşil çayda bulunan kateşinler, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve bu madde, akneye neden olan bakteriler ile mücadele eder. Dolayısıyla diyebiliriz ki yeşil çaylar, hafif akne tedavisi için en iyi ev ilaçlarından biridir.

Bir fincan yeşil çay demleyin ve içtikten sonra poşetini yarım saat bekletin. Çay poşetini 5 ile 10 dakika boyunca cilt üzerine direkt olarak yerleştirip bekletin. Ardından cildinizi soğuk su ile durulayın. Cildiniz sivilcelerden temizleninceye kadar günde iki defa tekrarlayın.

oar2.jpg

SAÇA PARLAKLIK KAZANDIRIR

Kuru ve mat saçlardan kurtulmak için kullanılmış siyah veya yeşil çay poşetlerini kullanabilirsiniz. Çayda bulunan antioksidanlar, saçın uzamasını teşvik ederken kafa derisindeki kurumanın ve kepeğin önüne geçer.

2 ya da 3 adet çay poşetini 2 su bardağı suda demleyin ve soğumasını bekleyin. Saçınızı şampuanlayın ve durulamak için bu suyu kullanın. Daha sonra saçınızı normal su ile durulayıp 5 dakika boyunca masaj yapın. Kuru saçlara yumuşaklık ve parlaklık katan bu yöntemi, haftada 2 kez kullanabilirsiniz.

Kaynak: Ensonhaber.com, Youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar