Kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın işte en kolay yolu

Kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın işte en kolay yolu
Kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın basit yolu! Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor...

Evinizde kulağakaçan ve hamam böcekleriyle baş etmek oldukça zor olabilir. Bu tür haşerelerden kurtulmanın pek çok farklı yolu olsa da, en etkili ve basit yöntemleri tercih etmek her zaman en iyisidir. Şimdi sizlerle, kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın basit yollarını paylaşacağız ve size bu konuda yardımcı olacak ipuçları vereceğiz.

Akşam'daki bilgilere göre; Hamam böcekleri virüs ve bakteri kaynağı olarak görülebiliyor. Zira vücut deliklerinden bile nefes alabilen söz konusu haşereler, kafaları olmasa bile belli bir süre yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Ayrıca evlere girdiklerinde sayılarını hızla artırabiliyorlar.

Kulağakaçan böcekleri ise, nemli bölgelerde daha sık görülebiliyorlar. Ayrıca kulaktan girdikleri söyleniyor. Bu nedenle söz konusu haşereler evlere girdiklerinde birçok insanın tedirgin olmasına neden olabiliyorlar.

Kulağakaçan ve hamam böcekleri, genellikle evde istenmez. Bu nedenle o haşerelerden kurtulmanın basit yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Peki, onlardan kurtulmanın yolu var mı? Bu noktada tercih edilecek bazı yollar, 'keşke daha önce bilseydim' bile dedirtebiliyor.

KULAĞAKAÇAN VE HAMAM BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN BASİT YOLU

Haşerelerden kurtulmanın kimyasal ve doğal olmak üzere birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca hem hamam böceği hem de kulağakaçan böceğinden kurtulmanın basit yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

Hamam böceklerinden kurtulmak için bir sprey şişeye sıvı sabun veya duş jeli dökülür. Devamında su eklenerek seyreltilir. Sonra hazırlanan karışım doğrudan hamam böceklerinin üstüne sıkılır. Böylece o haşerelerden basitçe kurtulmak mümkün olabilir.

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı karıştırılır. Ardından bir sprey şişeye doldurulur ve hafif bir şekilde sallanır. Sonra elde edilen karışım evdeki rutubetli alanlara ve o haşerelerin görülme ihtimali bulunan bölgelere püskürtülür. Bu sayede kulağakaçan böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

Kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de denenebilir. Ancak bu yöntemde bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir.

maxresdefault-005.jpg

HAŞERELER NEDEN EVLERE GELİR?

Hamam böcekleri ve diğer haşere türlerinin evlere gelişinde pek çok farklı sebep olabilir. Ayrıca bu sebeplerden bazıları aşağıda yer alıyor.

Duvarlardaki sızıntı delikleri ve çatlaklıklar, haşerelerin evlere gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle kapatılması önerilir.

Evlerde nem olması, kulağakaçan böceklerinin gelmesine sebep olabilir.

Evde biriken pis çöpler ve bulaşıklar, hamam böcekleri ve diğer haşerelerin gelmesine neden olabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi