Sukulent bakarken dikkat etmeniz gereken hatalar. Sukulent yoksa soluyor

Sukulent bakarken dikkat etmeniz gereken hatalar. Sukulent yoksa soluyor
Sukulent bakarken dikkat etmeniz gerekenler. İşte sukulent bakarken bilmeniz gereken tüyo.

Sukulent bakımı, son yıllarda popülerliği artan bir hobi haline gelmiştir. Ancak, sukulent yetiştirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde sukulentiniz solabilir veya ölebilir. İşte sukulent bakarken dikkat etmeniz gereken hatalar:

1. SULAMA SIKLIĞI

Sukulentlere tekrar su sıkmak için genellikle 2 ila 4 gün beklemek gerekse de bu kural her sukulent için farklı olabilir. Sukulentlerinize hangi sıklıkta su sıkmanız gerektiğinden emin değilseniz yeniden su sıkmak için toprağın kuruma süresine dikkat etmek mantıklı olabilir.

2. PROGRAM YAPIN

Sukulentlerin körpe olduğu zamanlarda katı bir sulama programına sadık kalmak oldukça önemlidir.

3. YETİŞKİN SUKULENTLERİ SULAMAK

Öncelikle bir sulama kabı kullanarak toprağa bolca su vermelisiniz. Bu uygulama sağlıklı bir kök yapısı oluşturmaya yardımcı olur. Sonrasında tekrar sulamak için toprağın kurumasını beklemelisiniz. Sulama sıklığı için net bir cevap olmasa da nem oranı büyük önem taşır.

4. SULAMAKTAN ARA ARA VAZGEÇİN

Daha da güçlü köklerin büyümesine izin vermek için toprak kuruduktan sonraki bir iki gün sulamayı es geçmek bazen faydalıdır. Yaygın inanışın aksine, yetişkin sukulentler için her zaman aynı sulama planına sadık kalmak zorunda değilsiniz.

5. AZ SULAMANIN İŞARETLERİNE DİKKAT EDİN

Eğer bitkinizde şu durumlar mevcutsa büyük olasılıkla olması gerekenden az sulamışsınızdır: Üst yapraklar kuru ve çıtırdayan bir hale gelmişse, bitkinin bütünü kırışmış durumdaysa, yaprak uçları buruşmuşsa.

maxresdefault-006.jpg

6. DÜZENLİ SULAMA

Eğer bitkinizde solma ibareleri varsa 1 ila 5 gün boyunca sukulentlerinize hafifçe su sıkmanız gerekir. Bu normal bir sulama düzenine geçmelerine yardımcı olacaktır.

7. SU ALIMLARINI YAVAŞ YAVAŞ ARTTIRIN

Sukulentler değişikliğe alıştıktan sonra yavaş yavaş normal sulama programına dönebilirsiniz. Bir sulama kabı kullanarak bitkinizi sulamaya devam ederseniz bir ya da üç hafta içinde normale dönmüş olacaklardır.

Kaynak: WikiHow

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi