Resmi açıklama az önce yapıldı. Tüm emeklilere 1 TL oldu

Resmi açıklama az önce yapıldı. Tüm emeklilere 1 TL oldu
14 milyon emekliye müjdeli haber olarak 2 gün sonra açıklanacak olan Temmuz zammı bekleniyordu. Enflasyon zammı öncesi emeklilere iyi haber geldi. Artık tüm emeklilere 1 lira oldu. İşte detaylar

Kamusonhaber.com.tr'deki habere göre; 4A, 4B, 4C, SSK, BAĞKUR ve memur emeklileri için son dakika bir açıklama yapıldı ve tüm emeklilere 1 TL'lik bir jest sunuldu.

EMEKLİLERE YÖNELİK DEV DÜZENLEME

Hükümet, emeklilere tren seferlerinde indirim ve yurtlarda ücretsiz konaklama gibi hizmetler sunarak destek olmaya devam ederken, belediyeler de emeklilere yönelik yardımlarını artırdı. Bu kapsamda, Beyoğlu Belediyesi de önemli bir adım atarak emeklilere yönelik yeni bir hizmet duyurdu.

TÜM EMEKLİLERE 1 TL OLDU

Yükselen döviz kuru ve enflasyon nedeniyle emekliler maaşlarıyla ay sonunu getirmekte zorlanıyorlardı. Özellikle maaşı tek geçim kaynağı olan emekliler, bu durumdan daha fazla etkileniyordu.

Sosyalleşmeyi unutan, çoğu zaman evden çıkamayan emekliler için Beyoğlu Belediyesi önemli bir adım attı ve özel bir emekli evi hizmeti başlattı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, açılışta yaptığı konuşmada, "Üç emeklinin bir araya gelip çay parasını kim ödeyecek diye düşündüğü bu dönemde, sadece 1 liraya çay içip sosyalleşebilmeleri için burayı hizmete açtık" dedi. Kasımpaşa Turabibaba Kütüphanesi bahçesinde yer alan Emekli Evi’nin açılışı, Başkan İnan Güney ve çok sayıda emeklinin katılımıyla gerçekleşti. Açılıştan sonra faaliyete geçen Emekli Evi’nde, emeklilere çay 1 TL, kahve ise 5 TL’den sunulacak. Diğer ürünlerde de yüzde 15 indirim yapılacak. Emekli olmayan kişiler ise çayı 5 TL, kahveyi ise 20 TL’den tüketebilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi