Değerini Japonlar biliyor... Kastamonu'da çokça yetişiyor ama siyahı daha faydalıymış

Değerini Japonlar biliyor... Kastamonu'da çokça yetişiyor ama siyahı daha faydalıymış
Kastamonu'nun bu eşsiz lezzeti ve sağlık deposu siyah sarımsağı düzenli olarak tüketmek, vücut için birçok fayda sağlayacaktır.

Kastamonu'nun bereketli topraklarında yetişen siyah sarımsağın faydaları Japonlar tarafından bilinmektedir. Siyah sarımsağın, normal sarımsaktan daha fazla fayda sağladığı bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır.

Antioksidan özelliği yüksek olan siyah sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca siyah sarımsağın kan basıncını düşürücü etkisi, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltmaktadır.

garlic-1080110-640.jpg

Siyah sarımsağın içerdiği bileşenler sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engellediği ve anti-kanser etkileri olduğu da bilinmektedir. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyici etkisi ile sindirim sorunlarına iyi gelir. Siyah sarımsağın cilt sağlığına da olumlu katkıları bulunmaktadır. Anti-enflamatuar özelliği sayesinde ciltteki iltihaplanmaları azaltır ve cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Siyah sarımsak, koyu kahverengimsi siyah renkli bir eski sarımsak türüdür. Süreç Doğu Asya kökenlidir. Sarımsağın birkaç hafta boyunca ılık, nemli, kontrollü bir ortama yerleştirilmesiyle yapılır, bu işlem siyah karanfil üretir. Siyah sarımsak, çok çeşitli mutfak uygulamalarında kullanılır.

Siyah sarımsak günde kaç diş yenmeli?

Genellikle yemeklere ve salatalara ilave edilir. Bazı kişiler aç karna yutmayı tercih edebilir. Eğer günde en fazla 3 adet siyah sarımsağın yutulması tavsiye edilir. Siyah sarımsak kokusuz olduğundan yutulduğunda ya da yenildiğinde ağızda kokuya sebep olmaz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar