Baykar İsrailli firma ile ortak sponsor olmuştu: İsrail’e bomba temin edenler de bu kana ortaktır

Baykar İsrailli firma ile ortak sponsor olmuştu: İsrail’e bomba temin edenler de bu kana ortaktır
Azerbaycan’da İsrail’e ait askeri firma ile ortak fuar düzenlediği iddia edilen Baykar’ın sponsorluğunda düzenlenen TEKNOFEST’te Erdoğan “İsrail’e bomba temin edenler de bu kana ortaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinliğinde konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik işgal ve saldırılarının ardından Lübnan'da da kan dökmesine tepki gösteren Erdoğan, "Kimse kusura bakmasın. Dökülen her damla kana bombaları atan kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır" ifadelerini kullandı.

Baykar ve İsrailli şirketten ortak fuar

Bu sözler üzerine yakın zamanda Baykar'ın İsrailli firma ile ortak sponsor olduğu fuar akıllar geldi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5’incisi düzenlenecek olan ADEX silah fuarının ana sponsorluğunu İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI), Baykar ve Katarlı silah firması Barzan Holdings üstlendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"TEKNOFEST Adana'ya hepiniz hoş geldiniz. Bugün Adana bir başka güzel. Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı. Burada Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olan gençleri var.

aa-20241004-35820890-35820886-cumhurbaskani-erdogan-teknofest-adanaya-katildi.jpg

Şakirpaşa'da TEKNOFEST programını güm gümbür yapıyoruz.

'TEKNOFEST sadece bir başlangıç'

Sponsorlarımıza, alandaki görevlilerimize teşekkür ediyorum. Sizler gibi böyle pırıl pırıl geçler yetiştiren anne babalara en büyük teşekkürü diyorum. İsmini yaşattığımız eski Adana Valilerinden Şakir Paşa'yı da rahmetle anıyorum.

Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek. TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı önemine uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

'Savunma sanayii ürünü vermeyenlere ihracat yapar hale geldik'

Bugün hepimizi gururlandıran TEKNOFEST'e ulaşmak asla kolay değildi. 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayii ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80'lere çıkardık. İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız.

Gençler, sizler Türkiye'nin aydınlık yarınlarısınız. Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin. Yapamazsınız diyen felaket tellallarına kulak asmayın.

TEKNOFEST dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını net biçimde gösteriyor.

'Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesi'

TEKNOFEST bir gençlik destandır. TEKNOFEST bir teknoloji devrimdir, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir.

Sevgili gençler, Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiye'si asla değil. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.

Gazze'de bir yıldır devam eden soykırımda 50 bin kardeşimiz siyonistler tarafından katledildi.

'İsrail Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döküyor'

Bölgemizde son yılların en sancılı dönemi yaşanıyor. Katliamları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze'de 50 bin kardeşimiz vahşice siyonist İsrail tarafından katledildi. Şehirler enkaz yığınına döndü. İsrail Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal etti şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döküyor.

aa-20241004-35820869-35820865-cumhurbaskani-erdogan-teknofest-adanaya-katildi.jpg

İsrail önce Filistin'in seçilmiş son başbakanı İsmail Haniyye'yi katletti. Sonra Hasan Nasrallah'ı katletti.

Ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyorlar. Uluslararsı hukuk rafa kaldırılmış durumda.

'Bomba atan kadar temin edenler de aynı derecede'

Kimse kusura bakmasın. Dökülen her damla kana bombaları atan kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır.

Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yoktur.

Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız.

Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes, meselenin Kudüs’le, Mescid-i Aksa ile, 'Vadedilmiş Topraklar' hezeyanıyla bağlantısını kolayca idrak edecektir.

Kundaktaki bebekleri öldürmekten zevk alan cinnet haliyle karşı karşıyayız. Ne yazık ki Batı, katliam şebekesine desteği sürdürüyor."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar