CHP'li Tan'dan Erdoğan'ın 'İsrail'in hedefi Türkiye'dir' sözlerine tepki

CHP'li Tan'dan Erdoğan'ın 'İsrail'in hedefi Türkiye'dir' sözlerine tepki
Eski Washington Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Erdoğan'ın İsrail'in hedefinde Türkiye'nin olduğuna ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Eski Washington Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Erdoğan'ın İsrail'in hedefinde Türkiye'nin olduğuna ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Tan, "İktidarın kötü yönetimi sonucu ortaya çıkan yoksulluktan ve ağır geçim sıkıntısından uzaklaştırma amacını taşıyan retorikten başka bir şey olmadığı gün gibi ortadadır" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tan, "Türkiye’nin, mevcut gerginlik ve uyuşmazlıkların yarattığı kaygan zeminde reel politikten ayrılmayarak, duygusal ve tepkisel davranmadığı, NATO ve AB'den uzaklaşmadığı, Avro-Atlantik ittifakın nükleer şemsiyesinin güvence ve korumasından mahrum kalmadığı takdirde, Ukrayna savaşının veya ABD-Çin rekabetinin evrilebileceği olası ihtilaf ve çatışmalarda, keza İran-İsrail, Filistin-İsrail ekseninde büyük bir hesaplaşmanın içine çekilmesi ve Türk ulus devletinin beklenmedik yeni tehdit ve tehlikelere maruz kalması pek mümkün olmaz" dedi.

Tan devamında, "Dolayısıyla, Erdoğan’ın İsrail’in hedefinde Türkiye’nin bulunduğu yolundaki sözlerinin, her zaman olduğu gibi, kamuoyunun dikkatini iktidarın kötü yönetimi sonucu ortaya çıkan yoksulluktan ve ağır geçim sıkıntısından uzaklaştırma amacını taşıyan retorikten başka bir şey olmadığı gün gibi ortadadır" ifadelerini kullandı.

tan.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar